Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Michel Nykjær uheldig – og heldig – i England

WTCC 
18/07/11 

Michel Nykjær var på en og samme tid uheldig og heldig, da årets syvende afdeling af verdensmesterskabet for standardvogne blev kørt på Donington Park i Midtengland søndag eftermiddag. Racerkøreren fra Næstved blev næstbedste privatkører i det første af dagens to løb, mens han blev sendt i sandkassen i det andet. Bagefter viste det sig tillige, at hans placering i det første løb blev sikret med et fordæk, der havde hele to alvorlige defekter!
 

”Jeg kunne ikke forstå, at bilen kørte mærkeligt lige fra starten, for vi havde ellers sat helt nye dæk på, men i pausen inden andet løb viste det sig, at der var en dækfejl,” fortæller Michel Nykjær efter at have krydset målstregen som nummer syv generelt. ”Der var simpelthen røget to håndfulde gummi af den midterste del af dækket, så det var nok derfor, at bilen kørte så dårligt. På den baggrund er jeg mere glad for min syvendeplads.”


Michel Nykjær måtte i første løb forsvare sig hårdt overfor angreb fra Kristian Poulsen og Robert Dahlgren
(Foto: FIA WTCC)

Det var første gang, at køreren fra Pole Position Denmark kørte på Donington Park, men allerede under de frie træninger viste han sig konkurrencedygtig ved at være i top 10. I den første tidtagning slap han igennem nåleøjet og var blandt de ti kørere, som kæmpede videre i anden tidtagning. Indsatsen udløste startplaceringer som nummer ni og to til de to løb, og i det første af dem avancerede Michel Nykjær to pladser. Men det holdt hårdt!

”Der var hårdt pres på mig hele løbet igennem, og de andre kørte flere gange ind i mig,” fortæller Michel Nykjær fra England.

”På et tidspunkt kunne jeg i bakspejlet se, at der var en Volvo, som nærmest hang oppe i luften bag mig. Colin Turkington ramte mig og kørte derefter af banen, og så var Kristian Poulsen flere gange oppe på siden af mig. Men jeg holdt syvendepladsen hjem, selv om de pressede på, og bilen kørte mærkeligt.”

I løb 2 startede Michel Nykjær som toer, men han nåede end ikke at tilbagelægge den første omgang, førend løbet var slut.

”Min teamkammerat Gabriele Tarquini ramte ind i Tiago Monteiro, så Tiago ramte ind i mig og vi begge to røg af banen. Det var ærgerligt, at det var mine to teamkammerater, der var skyld i min afkørsel,” siger Michel Nykjær.

”Jeg havde ellers helt nye dæk på og var klar til at presse på. Jeg startede sammen med folk som Tom Coronel og Franz Engstler, som ellers er kørere, jeg godt kan klare mig imod. Derfor var det endnu mere irriterende, at jeg blev kørt af, men sådan er det nogle gange i WTCC.”

Selv om han kun fik point med hjem fra det ene af de to løb, har Michel Nykjær alligevel ikke tabt terræn i kampen om privatkørernes titel. ”Det er bare ærgerligt at udgå, for jeg kunne have vundet meget mere i denne weekend,” siger han.


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • Donington Park
  • 17/07/11 - Donington Park - WTCC - FIA VM
  •