Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 UK

Tættere kommer man ikke på sejr

Formel 3 UK 
18/07/11 

Kevin Magnussen snydt for sejr i sidste sving
Kevin Magnussen var så tæt på at tage sin fjerde sejr i det engelske Formel 3 mesterskab, som man kan komme, da sjette afdeling blev afviklet på Paul Ricard i Frankrig. I allersidste sving af hovedløbet og med udsigt til det ternede flag, blev Kevin påkørt så hårdt bagfra af en konkurrent, der forsøgte en vanvittig manøvre, at Kevin var ved at vælte rundt.
 

Kevins Dallara-VW racer blev så beskadiget, at Kevin ikke en gang kunne passere målstregen, så nøjagtig som for fjorten dage siden på Nürburgring, hvor det var en motorfejl der kostede sejren, blev Kevin snydt for en sejr i allersidste øjeblik. Da Costa, der påkørte Kevin i sidste sving, blev siden pålagt en 30 sekunders straf for sin forseelse.


Kevin Magnussen i sin Dallara-VW racer fra Carlin Motorsport
(Foto: Jakob Ebrey)

Kevin førte hovedløbet fra pole position, men var under pres af holdkammerat Felipe Nasr. Det førte til kontakt mellem de to, hvor Nasr’s frontvinge ramte Kevins bagdæk, så det blev lettere beskadiget. Bag Nasr lå portugiseren da Costa, som drog fordel af situationen og kom op på andenpladsen. De tre biler fortsatte så tæt, at de oftest var dækket af kun 1,5 sekund. Det var en tæt duel og da Nasr og da Costa byttede positioner frem og tilbage på næstsidste omgang, gav det Kevin et mindre hul, da han gik ud på sidste omgang. Da Costa ville dog have sejren for enhver pris ”Kevin was much slower than me, and I was going to go for it…”. Kevin måtte betale prisen for da Costa’s overambitiøse forsøg i sidste sving og i stedet fik mesterskabsførende Nasr foræret endnu en sejr på et sølvfad.


Kevin Magnussen fører Formel 3 feltet an i hovedløbet på Paul Ricard
(Foto: Jakob Ebrey)

”Jeg får bare ikke noget foræret i år” sagde en ærgerlig Kevin Magnussen efterfølgende. ”Jeg skal virkelig kæmpe for mine sejre og det virker som om, at alle uheld skal ramme mig. Vi havde safetycar, vi fik regnvejr undervejs, Nasr ødelagde mit bagdæk, så jeg fik rigtig meget overstyring (udskridning – red.) og i sidste ende satte påkørslen fra da Costa en stopper for det hele. Nasr slipper med sin frontvinge i behold, efter at have ramt mig undervejs og i stedet får jeg ødelagt mit baghjul, så der var en dyb rille i det. Havde det været den anden vej rundt, så havde min frontvinge været smadret… Nu fik Nasr i stedet en gave i sidste sving og endnu en sejr. Jeg fatter slet ikke, at da Costa prøvede den overhaling. Jeg havde kigget i spejlet og jeg var ikke en gang inde og spærre for ham. Jeg var midt i svinget og ved at gå på gassen igen, da jeg blev ramt så hårdt, at jeg var ved at vælte rundt. Jeg kunne se det ternede flag, så det er slet ikke til at fatte. Jeg er dog glad for, at løbsledelsen også synes det var et sindssygt og gav ham en straf, selvom det ikke hjælper mig”.


Kevin Magnussen foran Nasr og da Costa
(Foto: Jakob Ebrey)

Ved weekendens to øvrige løb blev Kevin begge gange nummer fire. Ved lørdagens løb gik motoren næsten ud, da Kevin startede fra pole position. Det kostede en masse placeringer, men Kevin fik kørt sig op til fjerdepladsen. Ved løbet søndag formiddag startede Kevin firer og sluttede firer efter løbet var kortet af grundet et uheld i starten.

Næste løb for Kevin Magnussen er på Spa den 28-30. juli.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Paul Ricard
  • 17/07/11 - Paul Ricard - Formel 3 UK
  •