Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Nykjær vil køre sig tættere på titlen

WTCC 
13/07/11 

Når Michel Nykjær den 17. juli deltager i årets syvende afdeling af verdensmesterskabet for standardvogne, kommer det atter til at ske på en racerbane, hvor han ikke har kørt race før. Men racerkøreren fra Næstved er optimistisk forud for løbet, der foregår på Donington Park.
 

”Jeg håber selvfølgelig på, at jeg kan få lejlighed til at køre på banen, inden det rigtigt går løs, men når det skal være en ny bane for mig, så er det godt, at det er en rigtig racerbane,” siger han. ”Den seneste bane i Porto var også ny, men da det var en gadebane, var der ikke plads til fejltagelser, så man skulle hele tiden passe på. På Donington Park er der mulighed for at presse bilen, og kommer man så 20 centimeter udenfor sporet, sker der ikke noget ved det.”


Michel Nykjær forventer at kunne presse bilen mere end normalt, når det gælder VM-afdelingen på Donington Park.
(Foto: FIA WTCC)

Donington Park ligger i Midtengland. Dele af baneforløbet stammer tilbage fra 30erne, og i modsætning til mange nyere baner har den kun en enkelt chikane.

”Min teamkammerat Tarquini mener, at det er en af verdens bedste baner, og det glæder jeg mig til, for jeg har kun set den på fjernsynet,” fortæller Michel Nykjær. ”Svingene skulle komme meget flydende på banen, og det kan måske være en lille fordel for os. Vi har nogle gange det problem, at Seaten laver for meget hjulspin ud af svingene. Er der ikke så meget start og stop på en bane, er det nemmere at komme på gassen, og så laver bilen ikke så meget hjulspin.”

For køreren fra Pole Position Denmark er målsætningen den samme som ved årets hidtil kørte løb – nemlig at komme imellem de ti hurtigste i den første tidtagning. Kommer man det, er muligheden for en god startplacering til mindst et af de to løb til stede, og så kan alt ske.

”Vi har været tæt på de sidste par gange, men vi har haft lidt problemer, men denne gang skulle det gerne lykkes,” slår Michel Nykjær fast. ”En top 10-placering i tidtagningen er faktisk vores overordnede mål, for så er vi med i den sjove del af feltet, hvor der bliver byttet rundt på startplaceringerne.”

Når de to løb så går i gang på Donington Park, er målsætningen også klar. Det er at være så langt fremme i feltet, når det ternede flag bliver svunget.

”Min målsætning for i år er at vinde privatkørernes mesterskab, så jeg kører efter at få hentet nogle flere point,” siger han. ”Før sidste løb var jeg 27 point efter etteren. Nu er jeg 21 point efter. Jeg kommer tættere og tættere på, og jeg er sikker på, at jeg nok skal komme fremad i England. Vi har kun kørt halvdelen af sæsonen, og hvis jeg kan hente point, mens nogle af de andre er uheldige, er jeg pludselig med helt fremme. Jeg presser de andre, og det er dem, som er nervøse nu.”


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • Donington Park
  • 17/07/11 - Donington Park - WTCC - FIA VM
  •