Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Ford Benelux-serien

Flot FFB-sejr til Nils K. Vestergaard på Zandvoort

F1800
FFB 

13/07/11 

Arbejde tager virkelig meget af fritiden, konstaterer Formel Ford-chauffør: Nils K. Vestergaard. - Jeg har været i fuld gang med eksamensprojekterne på mit 4. studieår som racing engineer, hvor de fremtidige arbejdsmuligheder bl.a. er Formel 1. Derfor måtte jeg springe over deltagelsen i 2011-premieren for den vesteuropæiske racing-serie: Formula Ford Benelux (FFB).
 

Nils K. Vestergaard studerer på Oxford Brookes University i England. Det har derfor været praktisk, at udenlandsfynboen mødtes ”midtvejs” med teamchef og far: Gert Vestergaard til FFB- motorløbene i Holland og de omliggende nationer.


Nils K. Vestergaard gik i front under regnvejrsheatet på Zandvoort.
(Foto: Jakob Ebrey)

- 2. afdeling af FFB-serien blev kørt på den tidligere Formel 1-grand prix bane: Zandvoort, fortsætter Nils K. Vestergaard. - Kvalifikationen blev afviklet i tørvejr, og min tidtagning varslede startplaceringer som henholdsvis: 1, 4 og 2 i løbsweekendens 3 FFB-heats.

- Første FFB-heat blev afviklet i regnvejr, supplerer Gert Vestergaard. - Dette underlag er normalt en lækkerbidsken for Nils, og han udnyttede da også sin startplacering som etter til at være i front helt frem til midt i heatet.


Gert Vestergaard (t.v.) gør de sidste konkurrence-forberedelser inden heatstart.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

På den 900 m. langside i Zandvoort kører Formel Ford-feltet over 200 km/t, inden de bremser ned til den berømte Tarzan-kurve: - På 6. omgang gik jeg desværre tør for asfalt, og rutschede en tur ud i sikkerhedssandet. Heldigvis er regnvejrsdækkene grovmønstrede, hvorfor jeg kunne grave mig tilbage til asfalten igen og slutte på en firer. Efterfølgende er vi dog blevet enige om, at dækkene var blevet lidt for gamle, og derfor lidt hårde i gummiet.

I det andet FFB-heat skød Nils K. Vestergaard frem fra en startplacering som nr. 4 til en toer, og længe lå undenlandsfynboen og pressede på til en sejr.


Nils K. Vestergaard boltrede sig på det våde underlag på Zandvoort.
(Foto: Jakob Ebrey)

- I fightens hede kom Nils lidt for langt ud i et sving, forklarer Gert Vestergaard. - Dette blev prompte udnyttet af en konkurrent, og slutfasen tabte han en hidsig infight, hvorved slutresultatet blev en femmer.

Til tredje og sidste FFB-heat havde Racingteam Vestergaard arbejdet meget med opsætningen af deres franske Mygale-racer.


Nils K. Vestergaard vandt sin første FFB-sejr på den tidligere Formel 1 grand prix-bane i Holland.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Jeg ville gerne afprøve nogle helt nye ideer omkring sporing, støddæmpere og affjedring, forklarer Nils K. Vestergaard. - Dette gav virkelig pote i løbsweekendens sidste FFB-heat, hvor jeg på anden løbsomgang skød forbi ærkerivalen Michel Florie på etteren. Resten af racet kunne jeg kontrolleret forsvare min førsteplads hen over målstregen, hvilket er min anden sejr gennem de 4½ sæsoner, hvor jeg har kørt i Holland/Belgien.

- Vi har ikke haft mulighed for at teste i år, afslutter Gert Vestergaard. - Derfor er vi ikke helt ustolte over Racingteam Vestergaards dækaftryk på løbsweekenden i Zandvoort.

Racingteam Vestergaard

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nils K. Vestergaard
  • Racingteam Vestergaard
  • Zandvoort
  •