Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Prix 3

Kammerater i krig…

Grand Prix 3 
12/07/11 

En gammel sandhed i motorsport siger at din holdkammerat samtidig er din værste konkurrent. Igennem årene har man set mange eksempler på dette, og denne weekend på Silverstone måtte Michael Christensen og RSC Mücke konstatere at det stadig er rigtig. Danskeren blev offer for et angreb fra holdkammerat Nigel Melker, der satte begge ud af løbet.
 

Efter drama forud for begge de spanske løb (Barcelona og Valencia) lykkedes det endelig for Michael Christensen at få en problemløs tidtagning forud for det britiske Grand Prix. En plads på startgrid som nr. 10 gav gode muligheder forud for lørdagens hovedløb og søndagens sprint. Vejret på Silverstone var typisk engelsk sommervejr, med skiftevis regn og solskin. Kort før start begyndte det at dryppe, og mange af de forreste i startopstillingen valgte at køre direkte i pit efter formationsomgangen, skifte til regndæk og starte fra pitlane. RSC Mücke valgte derimod at lade både Michael og Nigel Melker blive på slicks, ligesom bl.a. den senere vinder Nico Müller. Det betød at der var næsten fri bane i starten for de to RSC Mücke kørere.

Som løbet udviklede sig skulle vise sig at være den helt rigtige beslutning, men desværre endte det hele i tårer. Efter en god start lå de to holdkammerater som nr. 2 og 3 efter første sving med Michael foran Melker, men i svingkombinationen ”The Loop” forsøgte sidstnævnte en hasarderet overhaling på danskeren der førte til kollision hvorefter begge måtte udgå. Hvad der potentielt kunne være blevet til to podieplaceringer og masser af points blev i stedet til et håbløst udgangspunkt forud for andet løb søndag for de to kørere og teamet. Hollænderen undskyldte efterfølgende, men skaden var sket.

Med en startplads som nr. 25 til søndagens løb var det desværre ”business as usual” for den 20-årige dansker, der i sin karriere i GP3 har været udsat for uheld i en rundes første løb et utal af gange. Resultatet herfra bestemmer efter reglerne startpladserne i det det andet løb, så det var atter op ad bakke for Michael der kørte et typisk godt løb men uden belønning i form af points. På første omgang avancerede han til en 16. plads og var nr. 13 over målstregen.

Næste løb er på Nürburgring d. 23 – 24. juli, i forbindelse med det tyske Formel 1 Grand Prix.

Helen Temple Rist
www.michaelkchristensen.com


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Mücke Motorsport
  • Silverstone
  • 10/07/11 - Silverstone - Grand Prix 3
  •