Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Kean Kristensen fik årets syvende femteplads

ADAC
Formel Masters 

12/07/11 

Den unge racerkører fra Herlev kørte tre solide løb på Nürburgring
Femtepladser er nærmest gået hen og er blevet Kean Kristensens varemærke i årets Formel ADAC Master-serie. Foran 100.000 tilskuere på den legendariske Nürburgring scorede den 16-årige skoleelev således endnu to af slagsen.
 

”Det var min sjette og syvende femteplads i år,” konkluderer han efter en løbsweekend, hvor han atter indgik i den gruppe af kørere, der bejler til en podieplacering. Udover de to femtepladser blev det også til en syvendeplads for ham.

”I det første race lå jeg sekser, men så spildte Mario Farnbacher vand foran mig, og så var det svært at finde ud af, hvor jeg skulle og hvor jeg ikke skulle køre,” fortæller Kean Kristensen. ”Til gengæld kunne dem bagved se, hvor de ikke skulle køre, så mens den forreste gruppe forsvandt, blev jeg overhalet af to kørere. Jeg fik dog overhalet en af dem igen, så jeg blev syver.”


Kean Kristensen fortsatte stimen af femtepladser
(Foto: Casper Elgaard)

Weekendens andet løb blev forholdsvis udramatisk, hvor Herlev-køreren fik avanceret fra syvende- til femtepladsen.

”I det sidste løb kom jeg fra start som sekser, men jeg mistede alt for meget på den første omgang,” siger han. ”Jeg havde Dennis Lind lige bag mig, og jeg måtte lukke af for ham, og så mistede jeg kontakten til de forreste. Dennis var bag mig gennem hele racet, men en af dem foran fik drive through for at køre for aggressivt, og så fik jeg femtepladsen. Dennis og jeg deler nu femtepladsen samlet i mesterskabet.”

Weekendens løb blev kørt på en bane, hvor Kean Kristensen ikke tidligere har kørt løb, eller testet. Han havde dog forberedt sig med computerspil og TV-optagelser.

”Niveauforskellene var større end det, jeg havde troet, så der var en del, jeg skulle vænne mig til,” forklarer Kean Kristensen. ”Banen var sværere at komme ind på, end jeg havde regnet med, men jeg fangede den rimeligt hurtigt. Jeg var således i top 3 efter den første halvdel af træningen.”

Der er nu sommerferie i Formel ADAC Masters-serien, hvor det næste løb først køres i Østrig i midten af august. Noget af den sommerferie vil Kean Kristensen tilbringe hos sit team, hvor han vil hjælpe til på værkstedet. Og så vil han naturligvis også forberede sig på anden sæsonhalvdel ud fra de erfaringer og oplevelser, som den første halvdel har bragt.

”Årets første løb var meget positivt, for der fik jeg gjort opmærksom på, hvem jeg er, men i de første to løb lavede jeg nogle fejl i starterne,” siger han. ”På Zolder viste jeg, at jeg også kan være hurtig i heatene, og her på Nürburgring kunne jeg stadigvæk være med, selv om jeg ikke havde været på banen før.”

”Hvis vi kan sætte alt det sammen til sidste halvdel af sæsonen, holde hovedet koldt og fokusere på, at jeg skal køre hurtigere fra starten af racet og få det optimale ud af løbet, så skal den første pokal nok komme af sig selv."

Casper Elgaard


Læs mere om:
  • Kean Kristensen
  • Nürburgring
  •