Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussen involveret i masse-sammenstød

ALMS 
11/07/11 

American Le Mans SeriesHeldet var ikke med Jan Magnussen, da han ved tredje afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie var tilbage i sin Corvette for første gang siden Le Mans. På den korte og snævre Lime Rock i Connecticut, USA, blev Jan Magnussen sat ud af spillet om topplaceringer efter kun 20 minutters kørsel af det 2 timer 45 minutter lange løb.
 

Et sammenstød foran Jan Magnussen, der på det tidspunkt lå på fjerdepladsen, medførte en kædereaktion, hvor fem biler ramte hinanden. Udover Jan Magnussens Corvette gik det også ud over Corvette Racings anden bil, der blev kørt af Olivier Beretta. Han havde heller ingen muligheder for at undgå sammenstødet og ramte Magnussens Corvette hårdt bagi. Dermed måtte begge Corvetter og en BMW i pit for langvarige reparationer og da løbet blev flaget af, måtte Jan Magnussen og holdkammerat Oliver Gavin tage til takke med den sidste pointgivende position på tiendepladsen.


Et langvarigt pitstop efter et sammenstød kostede Jan Magnussen muligheden for en topplacering i den Amerikanske Le Mans Serie. Billedet her er fra Le Mans.
(Foto: Jan Kaiser)

”Det er typisk Lime Rock” sagde en skuffet Jan Magnussen efterfølgende. ”Da jeg vandt på banen i Camaro i maj, synes jeg det var en god bane, men nu synes jeg igen, at den er latterlig. Det er typisk for Lime Rock, at der er mange sammenstød og det er svært, at komme fra det løb uden skrammer. Jeg havde ingen chance for at undgå uheldet. Jeg var i en meget tæt duel med BMW’en foran mig og Beretta bag mig. Umiddelbart foran os, er der en LMPC bil, der rammer en Ferrari og det er umuligt at undgå dem. BMW’en rammer dem, jeg rammer BMW’en og Beretta rammer mig. LMPC bilen får en straf, for at have forårsaget uheldet, men det er ligegyldigt for os. Vores løb var ødelagt, men heldigvis for os, så var der flere andre biler, der fik problemer undervejs, så vi til sidst kunne sikre os et enkelt point”.

Næste opgave for Jan Magnussen er igen for Corvette Racing, når fjerde afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie afvikles på Mosport i Canada den 22-24. juli.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Oliver Gavin
  • Corvette Racing
  • Lime Rock
  • 09/07/11 - Lime Rock - ALMS
  •