Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Williams skifter til Renault motorer

Formel 1 
05/07/11 

Williams Formel 1 teamet har valgt ikke at forsætte samarbejdet med motorleverandøren Cosworth. Istedet skifter man til Renault motorer.
Det betyder at i sæsonerne 2012 og 2013 vil der igen stå Williams-Renault i teamnavnet. De to parter har tidligere nydt stor succes sammen.
 

Williams teamet kører i de næste to sæsoner med Renault motorer og dermed genoptager de to parter et tidligere samarbejde, som har givet stor succes for Williams teamet.

Den to årige kontrakt som er indgået, indeholder angiveligt en option om yderligere forlængelse når det nye og seneste reviderede motorreglement træder i kraft i 2014.

De seneste ændringer og især udskydelsen af introduktionen af de nye motorer, har skabt en større og bedre mulighed for både Williams og Renault for at lave en fornuftig kontrakt, med motorer som alle på markedet kender, samt at Williams teamet i et omfang kan være med til at præge udviklingen af de nye motorer.

Desuden omfatter den nye kontrakt mellem Williams og Renault også et teknisk samarbejde, men hvis omfang ikke er nærmere beskrevet.

Uden at genere nogen kan man godt sige at Williams teamet har haltet noget efter i denne sæson. De seneste par sæsoner har ellers vist at teamet med et budget der ikke har været verdens største, har formået at være godt med i pointene, mens teamet i denne sæson, har haft adskillige tekniske problemer at slås med.

Dons

Læs mere om:
  • Williams F1 Team
  •