Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MotoCross

Spænding på ved DM i Svendborg

MotoCross 
05/07/11 

Udfordrerne havde på forhånd annonceret angreb ved denne weekends DM Motocross afdeling på Svendborg banen, og specielt for Kasper Lynggaard lykkedes det at lagt pres på den forsvarende danmarksmester i MX1 klassen Nicolai M. Hansen.
 

MX1 klassen
I dagens første heat var det Nicolai M. Hansen der fik den bedste start, efter tæt kørsel oppe i første sving, og han lagde sig i spidsen af feltet. Men Kasper Lynggaard var fast besluttet på at udfordre danmarksmesteren og han lå lige efter for at kunne pressede sig forbi når chancen bød sig, men dog uden held og Nicolai M. vandt heatet.


Kasper Lynggaard og Nicolai M. Hansen i nærkamp.
(Foto: FIA WTCC)

I andet heat var det Kasper Lynggaard der kom bedst fra start, og så blev det for alvor spændende. Nicolai M. pressede konstant på for at gå forbi Kasper Lynggaard, men Lynggaard øjnede chancen for endelig at fratage danmarksmesteren nogle point og han gjorde det overordentligt svært for Nicolai M.

Til sidst lykkedes det imidlertid for Nicolai M. at gå forbi, og det var i stedet ham der kunne udbygge sin føring yderligere.

MX2 klassen
Rasmus Krogh Jørgensen så fra morgenstunden ud til at være rigtigt godt kørende i tidskvallen på Svendborg banen, og en udfordring af klassens førende Stefan Kjer Olsen så ud til at kunne blive en realitet. Sandheden blev dog en anden i selve heatene, hvor Stefan igen endte med at tage to sikre heatsejre, og Rasmus fik to andenpladser.

Bag de to førende imponerede Mathias Keller, som blot kørte sit andet løb efter en skadespause, og han kørte to tredjepladser hjem, hvilket gav ham den sidste plads på podiet. Ligeledes imponerede hjemmebanekøreren og ”veteranen” Claus M. Nielsen, som trods sine lidt flere fødselsdage end de øvrige i feltet, kørte en samlet sjetteplads hjem.

Mini klassen
I Mini klassen står der efterhånden Nichlas Bjerregård over hele linjen, og de øvrige kørere har på nuværende tidspunkt ikke noget modsvar til hans suverænitet, hvilket også resulterede i to heatsejre for ham i Svendborg.

Lidt mere spændende var det omkring de næste placeringer, hvor Jacob Kjer Nielsen fra Fyn havde held med at distancerer sin nærmeste rival og tage to sikre andenpladser, mens en anden fynbo Kristian Juul Rasmussen hentede sin første podieplacering som nr. 3 på dagen. Glen Meyer blev nr. 4.

DMU - Danmarks Motor Union

Læs mere om:
  • Nicolai M. Hansen
  •