Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Nykjær halede ind i privatkørernes mesterskab

WTCC 
05/07/11 

Michel Nykjær fik minimeret noget af det forspring, som de førende kørere tidligere på året havde fået opbygget i kampen om privatkørernes titel, da årets sjette afdeling af det officielle verdensmesterskab for standardvogne blev kørt på gadebanen i Porto i det vestlige Portugal. Racerkøreren fra Næstved blev under det ene af de to løb udsat for en voldsom påkørsel, men det lykkedes ham alligevel at kæmpe bilen i mål og score points i begge løb.
 

I tidtagningen var det blevet til det mest ærgerlige resultat af dem alle – den 11. plads, der netop ikke giver adgang til den afsluttende kvalifikationsrunde, hvor de ti hurtigste kæmper om den endelige fordeling af de ti bedste startplaceringer.

”Desværre skete der det, at en benzindyse til den ene af de fire cylindre i motoren gik i stykker i starten af tidtagningen, og så kunne motoren naturligvis ikke yde det, den skulle,” forklarer køreren fra Pole Position Denmark.


Michel Nykjær smed forsigtigheden overbords, da han for første gang prøvede kræfter med gadebanen i Porto.
(Foto: FIA WTCC)

I det første heat lykkedes det Michel Nykjær at holde sig fri af såvel autoværn og betonmure som andre problemer, og han formåede at avancere to pladser på gadebanen, der er svært at overhale på. Det gav en generel niendeplads og en placering som nummer to blandt privatkørerne.

”Det resultat var jeg opsat på at gentage i det andet heat, og jeg var også kommet nogle pladser frem, da jeg lå og kæmpede med Franz Engstler,” siger Michel Nykjær.

”Jeg gav fint plads til ham i et sving, men så endte han bare med at mase mig ind i muren. Bagefter kørte bilen meget mærkeligt. Rattet sad skævt, så jeg måtte kæmpe for at komme i mål. Det blev så kun på en 13. plads, men under de omstændigheder var det ganske godt.”

Begge løb udløste point til Michel Nykjær i kampen om privatkørernes mesterskab.

”Motorproblemet lørdag og Engstlers påkørsel af mig søndag var selvfølgelig ærgerlig, men rent faktisk lykkedes det mig at hale godt ti point ind på de førende i privatkørernes mesterskab, så det har været en positiv weekend,” siger Michel Nykjær.

Allerede om to uger skal den danske racerkører i aktion igen. Det sker i Midtengland på Donington Park, som også bliver et nyt bekendtskab for Michel Nykjær.


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • SR-Sport
  • SUNRED Engineering
  • Porto (gadeløb)
  • 03/07/11 - Porto (gadeløb) - WTCC - FIA VM
  •