Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 UK

Kevin Magnussen tæt på sensationel sejr nummer to i weekenden

Formel 3 UK 
04/07/11 

– Mistede føring med to omgange tilbage
Kevin Magnussen vandt lørdag en flot sejr i det engelske Formel 3 mesterskab, men præstationen var ved at blive overgået, da der søndag blev afviklet endnu to løb på Nürburgring i Tyskland. Igen havde Kevin taget føringen fra pole position foran Carlin holdkammerat og mesterskabsførende Felipe Nasr.
 

Med kun to omgange tilbage af søndagens hovedløb på tyve omgange, lå Kevin til at tage sæsonens fjerde sejr til trods for, at han havde kæmpet med det, der må betragtes som enhver racerkørers mareridt, et løst rat. At det i sidste ende ikke var problemet med rattet, der fratog Kevin det, der ville have en modig og flot bedrift, var et paradoks, der næsten ikke var til at fatte, for den kun 18-årige Kevin Magnussen.
I stedet blev det problemer med motoren, der betød at Kevin, med under to omgange tilbage, mistede fart og i sidste ende måtte tage til takke med en femteplads. Ikke en belønning, der modsvarede den kamp Kevin havde kæmpet med bilen og sig selv, for at dominere langt størstedelen af løbet, hvor han oven i købet satte hurtigste omgangstid af alle. Sejren gik i stedet til brasilianske Nasr.


(Foto: Jakob Ebrey)

”Det er svært at sætte ord på skuffelsen” sagde Kevin Magnussen efter løbet. ”Kort inde i løbet skete der et eller andet med rattet, så det begyndte at give efter. Jeg tror et eller andet knækkede, for det sad så løst, at jeg kunne have taget det af, hvis jeg ville. Så jeg blev ved med at presse det på plads og håbede at det holdt. Jeg turde ikke presse bilen alt for meget, for jeg var bange for, at jeg pludselig skulle hente bilen i en udskridning og rattet så ville falde af. Men det til trods, så kunne jeg åbne et lille hul til Nasr bag mig og jeg følte, at jeg havde godt styr på løbet. Så jeg var i gang med at tælle omgangene ned, for det var ikke sjovt at køre med det løse rat. At det så pludseligt var motoren, der skulle koste mig sejren er bare så bittert. Men jeg kan blot konstatere, at i de løb, hvor jeg ikke har haft problemer, der har jeg vundet. Så nu håber jeg bare, at det er slut med problemerne for i år”.

Kevin Magnussen havde vundet lørdagens løb fra pole position. Hele løbet var han presset af Felipe Nasr, men efter et flot og fejlfrit løb, kunne han tage sæsonens tredje sejr. Ved andet løb, der blev afviklet søndag formiddag, betød lørdagens sejr, at Kevin skulle starte fra ottende startposition, da top otte blev byttet rundt. Kevin fik en god start og var oppe som femmer, men en konkurrent trængte ham ud, så han i stedet mistede fire placeringer. Herfra leverede Kevin en del flotte overhalinger, inden han krydsede målstregen som nummer seks.

Næste løb for Kevin Magnussen er 6. afdeling af det engelske Formel 3 mesterskab, der bliver af viklet på den tidligere Formel 1 bane Paul Ricard i Frankrig den 16-17. juli.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Nürburgring
  •