Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Camaro Cup

Jan Magnussens sjoveste tredjeplads nogensinde

Camaro Cup 
02/07/11 

”Så sjovt har jeg aldrig nogensinde haft det før uden at vinde” var Jan Magnussens første ord, da han steg ud af sin Camaro efter en tredjeplads ved lørdagens afdeling af Camaro Cup på Falkenberg i Sverige.
Forud var gået et intenst og tæt ræs i den underholdende klasse, hvor hele 28 Camaroer startede. Jan Magnussen startede heatet i sin Camaro fra Fukamuni Racing fra tredje position, men blev klemt inde i starten og mistede flere positioner.
 

I tætte og underholdende in-fights med konkurrenterne, kæmpede Magnussen sig tilbage mod fronten. Særligt kampen om tredjepladsen var en hård fight, da Ted Brink spærrede det bedste han havde lært. Men Magnussen kom forbi og han indledte en jagt på de to førende Thed Björk og Brink, der havde fået udbygget et stort forspring.


Der var tæt fight om placeringerne
(Foto: Jan Kaiser)

Undervejs satte Magnussen ny banerekord og med et par omgange tilbage havde han kontakt med de førende, men det lykkedes ham ikke at komme forbi. Bagefter var den sejrsvante tidligere Formel 1 kører dog glad for sin tredje plads og hans første pokal i Camaro Cup.

”Det var vildt sjovt” sagde Jan Magnussen. ”Der bliver bare kørt så vildt ræs i den her klasse. Allerede i andet sving begyndte delene at flyve af bilerne. Det bliver skubbet og mast og det er ikke til at se på min bil, at den er helt ny. Jeg fik en udmærket start, men kunne ikke komme forbi på indersiden i første sving, hvor jeg blev klemt lidt inde. Til gengæld havde flere valgt den lange vej rundt og det kunne betale sig i dag, men så fik jeg det til gengæld sjovt, da jeg skulle arbejde mig tilbage forbi”.


Starten på race 1
(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussens hurtigste omgang og banerekord i første løb, betød at han havde Pole Position til andet løb. Men da starten gik, røg Magnussens kobling og han måtte trille ind til siden og udgå af løbet, inden det rigtig var kommet i gang. ”Det er dobbelt surt” sagde Jan bagefter. ”For det første havde jeg håbet på at køre en sejr hjem, for det andet gik jeg glip af noget fedt ræs. Det er rigtig surt, men nu må jeg bare gå og glæde mig til min næste start i Camaro Cup, som bliver ved Grand Prix’et på Jyllands Ringen. Her er jeg sikker på, at de danske tilskuere nok skal få underholdning for pengene”.

Jan Magnussens holdkammerat hos Fukamuni Racing, Martin Hansen, havde også to vidt forskellige løb. I første løb kørte han sig flot fra en tyvende plads op som nummer ti. I andet løb måtte han ligesom Magnussen, trille i pit efter første omgang, da fronten på hans bil var smadret og køleren ødelagt.

Næste opgave for Jan Magnussen bliver i næste weekend, hvor han lørdag den 9. juli stiller til start for Corvette Racing på Lime Rock i USA.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Falkenberg
  • 02/07/11 - Falkenberg - Camaro Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS