Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Camaro Cup

Fukamuni Racing endelig med fuld besætning

Camaro Cup 
30/06/11 

Jan Magnussen har fået sin egen bil
Når Fukamuni Racing i weekenden stiller til start i Camaro Cup på Falkenberg, bliver det første gang, at teamet stiller til start med to biler. Teamet har endelig fået levering af deres nye Camaro, som Jan Magnussen skal køre i. Jan Magnussen kørte i teamets ene bil ved anden afdeling på Mantorp Park, hvor Martin Hansen, der kørte første afdeling, stod over, men nu kan teamet endelig glæde sig til en weekend, hvor de kommer til start med to biler, nummer 23 til Jan Magnussen og nummer 67 til Martin Hansen.
 


Teamet testede for første gang med to biler på Sjællandsringen. Jan Magnussens havde endnu ikke fået bemaling og reklamer på.
(Foto: Jan Kaiser)

”Det er gået meget stærkt og alligevel så virker det som om, at der er gået rigtig lang tid, før vi er nået dertil, hvor vi er i dag” siger teamejer Søren Jensen. ”Det blev meget sent besluttet, at vi skulle køre Camaro Cup og derfor fik vi først bestilt bilerne meget sent. Så selv om vi kun har kørt to afdelinger med en bil, så virker det som om, at der er gået lang tid med levering af den sidste Camaro. Men nu kan vi endelig stille til start med to biler, som vi hele tiden har ønsket det”.

Jan Magnussen debuterede i Camaro Cup ved anden afdeling på Mantorp Park, hvor han satte Pole Position. Desværre fik han motorproblemer i første løb og måtte udgå. I andet løb mistede motoren også kraft, men det gav publikum underholdning for alle pengene, da Magnussen flere gange var overhalet, men passerede konkurrenterne igen under nedbremsning, inden han til sidst kunne køre i mål som nummer fire.


Jan Magnussen foran Fukamuni Racings truck.
(Foto: Jan Kaiser)

”Det er noget af det sjoveste ræs, jeg har deltaget i” siger Jan Magnussen. ”Jeg kan desværre ikke kæmpe med om mesterskabet, da jeg ikke kan køre alle afdelinger grundet mine forpligtelser i USA, så derfor kører jeg efter sejre – og efter at have det sjovt. Der er så meget tæt ræs i den klasse. Der går kun et splitsekund fra, at løbet bliver givet frit, til at glasfiberstumper flyver af bilerne grundet den megen kontakt. Det er herreræs og trods den megen kontakt, er der ingen svinestreger. Der bliver bare kørt tæt”.


Martin Hansen kravler ind i Camaro Cup raceren.
(Foto: Jan Kaiser)

For den erfarne Jan Magnussen, der som eneste racerkører i verden, har kørt en bil fra hver eneste topserie i hele verden, byder weekenden på en sjælden ny oplevelse. En racerbane han endnu ikke har kørt på. Falkenberg bliver dermed en ny udfordring for Jan Magnussen. ”Jeg har glædet mig rigtig meget til Falkenberg. Jeg har hørt, at det skulle være en fed bane med meget få, men hurtige sving”.

Camaro Cup kører træning og kvalifikation fredag den 1. juli og lørdag den 2. juli afvikles de to løb henholdsvis kl. 10.30 og kl. 14.25.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Martin Hansen
  • Fukamuni Racing
  • Falkenberg
  • 02/07/11 - Falkenberg - Camaro Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS