Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Hollandsk udfordring for Tegee-Dan Clio Cup-kørerne

Clio Cup - DK 
28/06/11 

Clio CupEfter at de tre første afdelinger af Tegee-Dan Clio Cuppen er blevet afviklet på de danske baner FDM Jyllandsringen, Padborg Park og Ring Djursland, står deltagerne i den hårde mærkeklasse i den kommende weekend overfor den første af sæsonens to udenlandske udfordringer. På Zandvoort ved den hollandske nordsøkyst skal årets fjerde afdeling køres, og for størstedelen af feltet er der tale om et møde med en ny og ukendt racerbane.
 

”Jeg har kørt på banen en gang før, men det var i min første sæson, hvor jeg kørte Saxo,” erindrer Jacob Kristensen, Selling. ”Det var vist nok bare mit fjerde motorløb overhovedet, og jeg kan huske, at jeg blev lidt nervøs, når jeg gik op over bakketoppen bag depotet. Der syntes jeg, at det gik stærkt. Og det var altså i en Saxo!”

Selv om enkelte af deltagerne i feltet, der bliver årets hidtil største, har erfaring med Zandvoort-banen, så har ingen af dem kørt her med den Renault Clio III, der anvendes i Tegee-Dan Clio Cuppen.

”Vi er komplet på bar bund med hensyn til set-up af bilen, men det er ens for alle, så det bliver sjovt,” siger Jacob Kristensen. ”Det svære ved denne løbsweekend bliver at finde et set-up. Vi er vant til at køre på miniput-baner, men det kan godt være, at vi kan bruge vores normale set-up. Banen har jeg ingen kvaler med at lære at kende, og det er også ens for alle, så det er bare at give noget gas. Længere er den ikke.”


Deltagerne i Tegee-Dan Clio Cup afvikler i weekenden fjerde afdeling af mesterskabet på Zandvoort.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Feltet tæller denne gang et par nye navne, som dog har været til start i klassen i nogle af de foregående sæsoner. Martin Marrill, Stege, sæsondebuterer, mens Brian Mikkelsen, Hedensted, der er teamchef hos Team Heino Frederiksen, denne gang sidder i bilen.

”Jeg glæder mig til at køre på banen dernede,” siger Brian Mikkelsen, som tilbage i 2007 blev nummer to sammenlagt i klassen. Dengang var den nuværende Renault Clio III-model endnu ikke lanceret, men den kender han også til.

”Jeg kørte i den for et par år siden,” husker Brian Mikkelsen. ”Jeg blev kørt af i mit første heat og tyvstartede så i det andet. Her lod jeg mig falde en omgang tilbage for at se, om jeg kunne følge med gutterne i toppen af feltet, og det kunne jeg.”

”Jeg glæder mig til at køre på Zandvoort og måle mig med de hollandske kørere. De har jo helt klart en fordel med deres kendskab til banen, men de andre danskere er også begyndt at køre stærkt i klassen. Der er ikke nogen, som skiller sig helt vildt ud. Sidste år var der to kørere, som skilte sig ud, men de andre er kommet godt med. Jeg håber, at jeg har en fordel af, at jeg har kørt på banen før.”

Stillingen i Tegee-Dan Clio Cup:

Pl. Kører Hjemsted Point
1 Michael Christensen Varde 164
2 Jacob Kristensen Selling 135
3 Christian Siepmann Risskov 115
4 Jan Seerup Greve 109
5 Jan Engelbrecht Virum 92
6 Kim Lund Silkeborg 88
7 Martin Vedel Mortensen Odense 54
8 Martin Frederiksen Odense 37
9 Ronnie Nielsen Smørum 30
10 Steffen Larsen Ishøj 28
11 Heino Frederiksen Hesselager 24
- Peter Rasmussen Søllinge 24

Tegee-Dan Clio Cup Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Kristensen
  • Zandvoort
  • 03/07/11 - Zandvoort - Clio Cup - DK
  •