Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Aalborg-racerkører nåede sit personlige mål

Danish Endurance
Championship 

29/06/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDen aalborgensiske racerkører Kim Holmgaard deltog den sidste weekend i juni i det længste racerløb på dansk grund i denne sæson. På Padborg Park skulle der køres løb over hele seks timer, og her var den lokale kører atter til start for Team Caramba sammen med sine to makkere Michael Klostermann og Michael Outzen.
Desværre var teamet uheldig, og deres placering i løbet såvel som i klassen – hvor de blev nummer fire – viste ikke deres hurtighed.
 

”Vi var kommet godt fra start og førte løbet, da min teamkammerat Michael Klostermann var så uheldig at blive ramt af en af de langsommere biler, som skulle indhentes med en omgang,” forklarer Kim Holmgaard. ”Vores bil blev svært skadet, men det lykkedes Michael at køre den en hel omgang rundt og tilbage til pitten.”

Her gik mekanikerne fra Team Caramba straks i gang med at reparere bilen, men der manglede en meget væsentlig del. Det var det kombinerede støddæmper- og fjederben, som sammen med højre forhjul var blevet tabt under køreturen tilbage til pitten.

”De manglende dele var blevet samlet op af officials på en flagpost, men da denne flagpost lå inde på selve banen, havde vores mekanikere ikke mulighed for at få fat i dem. Vi var derfor nødt til at vente på, at der ville komme en safety car-periode,” forklarer Kim Holmgaard.

Der gik således mere end halvanden times ventetid, men så snart mekanikerne fra Team Caramba havde fået fat i støddæmper- og fjederbenet, fik de det monteret på BMW’en, og inden længe var Kim Holmgaard sendt på banen.

”Jeg kørte i godt fem kvarter, og selv om racerbilen ikke var helt optimal, så lykkedes det mig konstant at forbedre mine omgangstider og nå det personlige mål for en omgangstid, som jeg havde sat mig for weekenden,” forklarer Kim Holmgaard.


Kim Holmgaard nåede sin personlige målsætning på Padborg Park.
(Foto: Team Caramba)

Siden overlod Kim Holmgaard bilen til Michael Outzen, som kunne køre den i mål, men med det lange pitstop var teamet reelt udenfor enhver mulighed for placering.

Næste gang Kim Holmgaard og Team Caramba skal i aktion er i midten af august, hvor fjerde afdeling af Danish Endurance Championship køres på FDM Jyllandsringen.

Team Caramba


Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Michael Klostermann
  • Michael Outzen
  • Padborg Park
  • 25/06/11 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •