Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Hæsblæsende race i Spider Cup

207 Spider Cup
DK 

28/06/11 

207 Spider CupSelv for racerkørere findes begrebet ferietid, og Spider Cup’en var netop samlet på Padborg forgangne weekend for at afvikle sidste løb inden sommerpausen.
For de fleste var det en helt ny – men meget velkommen - oplevelse med træning, tidtagning og begge løb på samme dag.
Det koncentrerede program er hårdt og giver ikke meget tid til reparationer, hvis man er uheldig.
 

Dagen startede ud med våd asfalt efter nattens regnvejr og støvregn i luften for at opretholde en vis fugtighed på asfalten. Der var absolut kun tale om minimale mængder, så bilerne blev rullet ud til træning på slicks og tørvejrsopsætning. Træningen forløb til alles glæde fuldstændig gnidningsløst med Lasse Bulemand Jakobsen som hurtigste deltager fulgt af Allan Olsen, Rasmus Wendelboe og Niki Bjerg. Morten Jensen og Thomas Mueller sørgede for at optage de to sidste pladser.

Under tidtagningen blev der vendt lidt rundt på de første fire placeringer, da Rasmus fik tingene til at gå op i en højere enhed og ubeskedent indtog førstepladsen. Allan holdt fast i andenpladsen kun 23 hundrededele efter, mens Lasse satsede og tabte og dermed overlod tredjepladsen til Morten.

Første løb udviklede sig meget hurtigt til en meget spændende oplevelse. Da starten gik, nølede Rasmus en brøkdel af et sekund, og det var rigeligt til, at Morten og Allan smuttede forbi. Allan indledte straks en hidsig duel med Morten, men trak det korteste strå i en bremseduel, der endte i en sky af dækrøg, for enden af langsiden. Det rykkede Wendelboe en plads op, men han fik ikke lov at nyde det længe. Lasse Bulemand havde et godt glid i bilen og pressede hårdt på for at overtage pladsen. Det gav en kamp over flere omgange, hvor der blev kørt meget tæt og skiftet position flere gange. Rasmus tabte dog til sidst og Bulemanden kastede nu sine øjne på den førende bil.


Morten Jensen og Lasse bulemand i tæt kamp.
(Foto: Gripping Media)

Rasmus havde dog ikke opgivet kampen og tilbageerobrede kortvarigt pladsen efter et par omgange. Morten havde ikke været i stand til at få opbygget et tilstrækkeligt forspring, og trods en defensiv kørestil, måtte han på sidste omgang lade sig nøje med andenpladsen en tiendedel af et sekund efter. Lasse fik dermed sin første sejr i klassen og værdifulde point til kontoen.

Efter en hurtig service og en let frokost var det tid til andet heat. Lasse og Rasmus fik hurtigt lagt afstand til resten af feltet og hinanden, så de kunne køre et roligt og uforstyrret løb. Morten var faldet en enkelt placering tilbage, mens Allan var avanceret en plads i starten. Nu fulgte et skoleeksempel på tæt race med respekt for hinanden. Der blev fintet, skiftet bane, bremset og accelereret uafbrudt over elleve omgange. Afgørelsen faldt i sidste sving på næstsidste omgang, da Morten fik bremset fem centimeter for sent. Allan var ikke sen til at udnytte at døren stod på klem og fik dermed en tredjeplads på kontoen.

For Niki Bjerg var det hans debut på asfaltbanerne. Med en fjerdeplads i tidtagningen kun halvandet sekund efter pole sitter Rasmus Wendelboe blev det klart, at lidt mere rutine og kendskab til bilen vil gøre Niki til en farlig konkurrent. Det blev yderligere underbygget på banen, da Niki ikke lod til at være påvirket af at have konkurrenterne sværmende omkring sig. Det var en flot debut, som lover godt for de næste løb.


Niki Bjerg fik en flot debut på asfaltbanerne.
(Foto: Gripping Media)

Mesterskabsstillingen viser klart, at der nok er et par oplagte kandidater til årets podiepladser, men da der stadig er 120 point at køre om, er intet sikkert endnu.

Pl. Kører Point
1 Allan Olsen 169
2 Lasse Jakobsen 122
3 Søren  Mosebo 110
4 Thomas Mueller 94
5 Rasmus Wendelboe 94
6 Morten D. Jensen 64
7 Johan Jokinen 35
8 Kim Rødkjær 31
9 Carsten Brandt 28
10 Niki Bjerg 21
11 Henrik Jansen 15

Næste løb bliver på FDM Jyllandsringen, når Grand Prix Danmark skal afvikles den sidste weekend i august. Allerede på nuværende tidspunkt ser det ud til, at et par nye kørere vil dukke op og være med til at give den gamle garde lidt modstand i kampen om pokalerne.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Allan Olsen
  • Lasse Jakobsen
  • Niki Bjerg Larsen
  • Padborg Park
  • 26/06/11 - Padborg Park - 207 Spider Cup DK - DM
  •