Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Dæksats kostede sejrschancer

Danish Endurance
Championship 

28/06/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipJakobsen Motorsport var tæt på succes på Padborg Park, da årets længste racerløb blev kørt på den sydligt placerede bane. Ved lørdagens seks timer lange løb havde teamejer Michael Jakobsen, Aabenraa, udover teamets anden faste kører, Ole Christophersen, også Aabenraa, allieret sig med Thomas Vestergaard, Vejle, for at have det bedste afsæt mod en sejr.
 

De to tidtagninger blev brugt primært til at få kørt Thomas på plads i bilen. "Tidtagningen har aldrig været det vigtige i et langdistanceløb", fortæller Michael Jakobsen, der dog var godt tilfreds med teamets startplacering som nummer fire på gridden.


Et nedslidt dæk kostede sejrschancen for Jakobsen Motorsport
(Foto: Gripping Media)

Starten gik også perfekt. Michael lagde ud med at køre hurtige omgangstider og endda køre fra den konkurrerende Porsche, hvor vennen og sidste års Special Saloon Car-mester Claus Christensen sad bag rattet.

"Det giver lidt ekstra til selvtilliden, når man kan bide skeer med Claus", griner Michael.

Seks timers racerløb indeholder utrolige mængder strategi og beslutninger. Det sønderjyske Porsche-team besluttede sig før løbet for at satse på færre pitstop og dermed spare tid i forhold til konkurrenterne.


Der blev fulgt nøje med i stillingen undervejs i løbet
(Foto: Gripping Media)

"Vi har fået fat i de hårdeste dæk, der kunne fremskaffes", fortalte Michael Jakobsen før løbet. "De skulle kunne holde hele løbet igennem, så vi ikke skal bruge dyrebare sekunder på at skifte hjul undervejs."

Strategien viste sig desværre ikke at holde hele vejen hjem. Omkring en time før løbets slutning måtte teamejeren selv køre i pit for at få et sæt nye dæk på - de hårde dæk hang i laser og var slet ikke til at køre med.

"Jeg havde et stint som var præget af nogle meget nedslidte bagdæk", fortæller Ole Christophersen, der måtte kæmpe bare for at holde bilen på banen.

"Til sidst måtte jeg overlade bilen til Michael for ikke at lave en kørefejl, og derfra gik der ikke lang tid før vi måtte acceptere at hjulskiftet var en realitet."


Med andenpladsen beholder teamet føringen i Klasse 3
(Foto: Gripping Media)

Thomas Vestergaard var derimod godt tilfreds med sin indsats i Porschen. "Det er første gang, jeg prøver at køre race i en Porsche, og den kører altså helt fantastisk", siger Thomas, der i weekenden også deltog i Ferrari Scandinavia Challenge med en Ferrari 360.

"Bilen var let at køre, og jeg fandt mig hurtigt til rette - virkelig et fedt race!"

Det lykkedes da også, trods hjulskiftet, at komme i mål på en 2. plads, og Jakobsen Motorsport kan dermed gå på sommerferie som førende team i DEC's Klasse 3.

Jakobsen Motorsport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Michael Jakobsen
  • Padborg Park
  • 25/06/11 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •