Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Porsche-duo vandt 6-timers løb på Padborg Park

Danish Endurance
Championship 

27/06/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipOtte sekunder adskilte de to bedste hold i den største langdistanceklasse
Lørdag blev årets længste motorløb kørt. Ikke bare på Padborg Park, men i dansk banesport. Over seks timer kæmpede 18 mandskaber om at køre længst i tredje afdeling af Danish Endurance Championship – den danske Mini Le Mans-serie – og det blev på mange måder en tæt affære trods den lange distance.
 

Fire mandskaber var fra start med i kampen om den generelle førsteplads. Michael Klostermann, Gørløse, fra Team Caramba lagde ud med at føre foran de to Porsche-mandskaber fra henholdsvis Team Jakobsen Motorsport og Nissen Racing samt DK Motorsports Per Johansen, Vejen.


Nissen Racing vandt tredje afdeling af Danish Endurance Championship med førertrioen Michael Nissen, Michael Holden og Claus Christensen
(Foto: Morten Alstrup)

Men flere af favoritterne blev sat tilbage efter sammenstød, da andre konkurrenter skulle overhales med en omgang. Efter tre kvarter måtte Per Johansen køre i pit med et ødelagt forhjulsophæng, som skulle repareres, og siden fulgte yderligere et par ikkeplanlagte pitstops, der sendte holdet tilbage på 17. og næstsidste-pladsen.

25 minutter senere var det Michael Klostermanns tur til at komme i pit med en slemt beskadiget bil, og da teamet havde mistet vitale dele ved kollisionen, gik der lang tid, inden de kunne komme på banen. Derfor kom kampen til at stå mellem de to Porscher fra Team Jakobsen Motorsport og Nissen Racing, som stadig i den fjerde time var på omgangshøjde. Men da løbet nærmede sig sin femte time, formåede Michael Holden, Rødding, at opbygge et forspring på flere omgange til Ole Christophersen, Aabenraa, som holdt til det ternede flag.

Kampen i division 2 for bilerne mellem 1601 og 2000 cm3 varede dog helt til målstregen.

Da der manglede en halv time af løbet, førte Peter Obel, Kalundborg, med en omgangs forspring til Mads Pedersen, Odense, og Thomas Wulff, Dragør. Men så punkterede den hurtigste division 2-bil, hvorfor et pitstop var nødvendigt. Sally Racings mekanikere var hurtige til at skifte dækkene på bilen, men da Peter Obel kom tilbage på banen, var hans klasseføring forsvundet. Han var nu 12 sekunder efter den nye førende Mads Pedersen, men kunne ikke helt finde samme tempo som hidtil. Muligheden for at tilbageerobre førstepladsen forsvandt ikke bare. Bagfra nærmede Thomas Wulff sig, og denne passerede ikke blot Peter Obel. Han indhentede også den førende Mads Petersen, men ved det ternede flag manglede der otte sekunder.


Mads Pedersen overtog føringen fra Peter Obel i division 2 i den sidste halve time af løbet
(Foto: Morten Alstrup)

Division 1 for de mindste biler gav atter en sejr til Flemming D. Olsen, Roskilde, Jens-Erik og Jens-Henrik Hansen, begge Havdrup, som dermed allerede er sikker på mesterskabet.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 11/06/25 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  • Ferrari Weekend - Resultat
  •      Er din virksomhed klar til robotter?