Ikke engang reglerne kunne redde Valencia

Formel 1
26/06/11

...men Vettel syntes vist det var meget sjovt
Der var ikke mange mindeværdige øjeblikke. Starten var ok. Løbet slutning var mere en lettelse end mindeværdigt. Reklamerne undervejs forhindrede en i at falde i søvn! Valencia er bare ikke egnet til at være med i Formel 1 kalenderen, og man kan kun håbe at pengene snart løber tør eller et eller andet, så vi slipper for den slags uværdige baner i motorsportens kongeklasse.

Sebastian Vettel fik sig nok en sejr, og VM ligner mere og mere noget der bare skal overståes. Hvis så løbene er spændende kan det også være ok, men dels bliver det kedeligt når den samme mand vinder hver gang, dels er Valencia bare ikke et spændende sted.

Han kom bedst fra start, ham Vettel. Og så var der i virkeligheden ingen der kunne true ham. Andre mulige vinder var en akademisk diskussion, som man kunne få tiden til at gå med, hvis man ikke hellere vi nappe en lille eftermiddagslur.

Da løbet sluttede var det stadig Vettel der lå i front. Og i radioen til teamet var han vældig glad, og fint nok - det er jo ikke hans problem at ingen kan fange ham, og at løbet bag ham var cirka ligeså spændende at se græsset i haven gro.

Retfærdigvis skal det siges at DRS zonerne tilførte løbet flere overhalinger end der nogensinde har været tilsammen på den bane. Men regler kan ikke redde en så elendig bane som Valencia - og det skal de sådan set heller ikke - hvis løbet havde været sindsoprivende og overhalingerne skulle have trukket nummer for at blive vist i langsom gengivelse, havde 2011 reglerne været for effektive.

Der var heller ikke den store spænding om 2. pladsen. Webber holdt sin placering som nr. 2 da starten gik, men ved hjælp af pitstop kom Alonso forbi. Og da Webber samtidig fik en meddelelse fra pitten om at han havde problemer med gearkassen og skulle skifte hurtigere i de lave gear, så var det ligesom klart, at der ikke ville blive noget drama.

Hamilton fik en 4. plads og må være tilfreds. Han havde et ganske udramatisk løb og McLaren bilerne virkede ikke som om de havde meget at gøre med i dag.

På 5. pladsen finder vi Felipe Massa, der ligesom i Canada faktisk kørte ganske godt, men manglede heldet. I dag havde han problemer under et dækskifte. Han lavede også en fantastisk start og var endda lige ved at kun nupse en 2. plads fra Webber.

På en ganske anonym 6. plads kom vinderen fra Canada, Jenson Button, og understregede at McLaren bare ikke havde formen til at køre i Valencia - måske begik de en fejl og designede bilen til racerbaner?

Rosberg sikrede med 7. plads point til Mercedes. Schumacher endte en ti pladser længere tilbage, efter at han havde stukket næsen så langt frem at Petrov kørte den af.

Toro Rosso havde et godt løb, med hjemmebanemanden Alguersuari på 8. pladsen og Buemi på 9. pladsen. Det sidste point gik til Nick Heidfeld i den sorte Renault.

Bemærkelsesværdig var det måske også at samtlige 24 biler gennemførte løb - sådan set ikke noget kvalitetetstegn!

Engang var der en regel om at man kunne måtte tælle de 11 bedste resultater med, efter dette løb kunne man være fristet til at kun at tælle de 11 mest spændende løb med.