Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Grand Am

Kun fem omgange til Jan Magnussen

Grand Am 
26/06/11 

- grundet voldsom afkørsel
Jan Magnussen fik kun fem omgange i bilen, da han sent lørdag aften dansk tid kørte Grand-Am på Road America for Stevenson Motorsports.
Magnussen startede løbet i sin Camaro GT.R #57 fra anden position, men tog straks føringen efter en flot overhaling og udbyggede et forspring.
 

Bag ham var der dog dramatik på femte omgang, da Jan Magnussens tidligere holdkammerat Gunter Schaldach mistede bremserne i sin Camaro GT.R for enden af langsiden. Gunter ramte en Mazda RX-8 bagi, inden han fortsatte for fuld speed gennem grusset og ind i dækbarrieren. Dækkene virkede som katapult og bilen fortsatte sin færd og røg henover sikkerhedshegnet og landede udenfor banen, hvor den rullede et par gange. Der var stor lettelse, da Gunter kravlede tilbage over hegnet, til gengæld så det ikke godt ud for Joe Foster. Løbet fortsatte i 51 minutter under safetycar, medens Joe Foster blev skåret fri af sin Mazda og sidenhen blev fløjet med helikopter til observation på et nærliggende hospital.


(Foto: Jan Kaiser)

Under den lange gulflagsperiode kørte Jan Magnussen i pit og skiftede til holdkammerat Robin Liddell fra Skotland. Liddell holdt føringen da løbet igen blev givet frit, men under en nedbremsning blev han ramt af en konkurrent bagi og snurrede af banen. Der gik lang tid, inden han kunne komme tilbage på banen og han måtte straks i pit efter nye dæk. Da løbet blev flaget af efter to timer, var det en skuffet Jan Magnussen, der måtte se holdkammeraten køre over målstregen på tolvtepladsen.

”Endnu et løb, vi burde have vundet” sagde Jan Magnussen. ”Strategien havde hele tiden været, at vi tog et tidligt pitstop, hvis muligheden bød sig. Jeg kører ikke efter point til mesterskabet, så jeg behøver ikke at sidde i bilen den halve time, der er kravet, hvis man skal score point. Med den strategi så det rigtig godt ud, da vi kunne skifte kører, mens der var safetycar. Desværre kom det ikke til at få betydning, da Robin blev kørt af. Til gengæld kan jeg se tilbage på andet løb i træk (Le Mans – red.), hvor løbet blev ramt af en voldsom ulykke. Desværre er der begge gange blevet kørere skadet, men det kunne have været meget værre”.

I næste weekend, nærmere betegnet lørdag den 2. juli, har de skandinaviske fans mulighed for at se Jan Magnussen i aktion, når han stiller op i Camaro Cup for Fukamuni Racing på den svenske bane Falkenberg.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Robin Liddell
  • Fukamuni Racing
  • Stevenson Motorsports
  • Road America
  • 25/06/11 - Road America - Grand Am
  •      ASETEK SIMSPORTS