Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Race

Andenplads til Aalborg-kører i belgisk langdistanceløb

Endurance 
23/06/11 

Den aalborgensiske racerkører Kim Holmgaard kunne i forgangne weekend notere sig en andenplads i sin første start i et udenlandsk langdistanceløb. Løbet foregik på en af de sværeste og mest legendariske racerbaner i Europa, Spa-Francorchamps-banen, der hvert år bl.a. lægger asfalt til det belgiske Formel 1 Grand Prix og andre store løb.
 

”Det var virkelig en prøvelse at køre race på den bane,” siger Kim Holmgaard. ”Inden vi tog beslutningen om at deltage i Belgien, kendte jeg kun banen fra tv, og når jeg så samtidig skulle køre mit første løb på den i en baghjulstrukket BMW, som er også er forholdsvis nyt for mig, havde jeg nok at se til. Men jeg synes, at det gik godt.”

”Den eneste måde, jeg havde at forberede mig på, var ved at køre banen igennem på PlayStation. Det er naturligvis ikke det samme som at køre i racerbilen, men det betød i det mindste, at jeg vidste, hvilken vejen banen drejede, første gang jeg var i bilen.”


Kim Holmgaard blev nummer to på den belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps.
(Foto: Team Caramba)

Løbet på Spa-Francorchamps var fyldt med udfordringer. Det gik over 12 timer, og da det startede klokken 14.30 om eftermiddagen og først sluttede klokken 02.30 om natten, skulle deltagerne både køre i dagslys og i mørke. Og som om dette ikke var nok, var vejret meget omskifteligt med både regn og tørvejr.

”Det var virkelig en oplevelse at køre race på sådan en bane og under sådanne forhold,” siger Kim Holmgaard, der delte den hvide BMW fra Team Caramba med Michael Klostermann, Michael Outzen og Christian Daluiso. ”Vores teamchef Peter Rasmussen havde heldigvis sørget for en perfekt bil, som der ikke var et eneste teknisk problem med. Alt hvad mekanikerne skulle gøre var at skifte dæk, tanke benzin og så hjælpe os kørere med at blive spændt fast.”

Kim Holmgaard fik masser af køretid i BMW’en, og han føler sig overbevist om, at det har givet ham en solid ballast inden den kommende weekend. Her skal han og Team Caramba nemlig i gang igen.

”Lørdag kører vi et 6-timers løb på Padborg Park, og det føler jeg mig meget bedre rustet til,” siger han. ”Nu har jeg fået fart i kroppen fra Spa-banen, hvor det går noget hurtigere end på de hjemlige baner, så jeg tror, at jeg kan gøre en rigtig god figur. Vi har tidligere bevist, at bilen er den hurtigste herhjemme. Med resultatet i Belgien har vi også bevist, at den er holdbar, så jeg ser ingen hindring for, at vi ikke skulle få vores første sejr.”

Såvel løbet på Spa-Francorchamps som det kommende på Padborg Park indgår i forberedelserne til årets helt store udfordring. Det er et 24-timers løb, der skal køres på den engelske Grand Prix-bane Silverstone.

”Hele vores sæsonprogram har været bygget op med en målsætning om, at vi skal slutte sæsonen af med et godt resultat på Silverstone, og med de erfaringer, vi har gjort os i Belgien, føler jeg helt klart, at vi er godt på vej,” siger Kim Holmgaard.

Man kan følge Team Caramba på internettet på www.teamcaramba.dk og på Facebook.

Team Caramba


Læs mere om:
  • Christian Daluiso
  • Kim Holmgaard
  • Michael Klostermann
  • Michael Outzen
  • Spa-Francorchamps
  •