Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Ginetta Junior Cup Danmark

Fra 15 år og til Le Mans

Ginetta
Junior Cup
Danmark 

23/06/11 

Mød din racerfremtid på Padborg Park
Ginetta Junior Cup Danmark ser frem til at præsentere den første Ginetta G40 racerbil på dansk grund, den bil som skal danne basis for en helt ny løbsserie i dansk motorsport. En fabriksstøttet løbsserie for unge talenter, som udelukkende henvender sig til 15 – 21 årige racertalenter af begge køn. Padborg Park racerbanen danner baggrund for premieren, fra lørdag den 25. juni til mandag den 27. juni, vil den nye engelske sportsvogn blive udstillet. Seriens danske promotor, Tommy Schröter, glæder sig til at møde de unge mennesker.
 


Promotor Tommy Schröter tester Ginetta G40 på Silverstone.
(Foto: Gary Parravani, Xynamic Motorsport Photography)

”Jeg glæder mig rigtigt meget til at vise vores Ginetta G40 racer frem! Den er første synlige bevis på, at en helt ny juniorklasse kommer til Danmark i 2012. Raceren vil blive fremvist frem gennem hele løbsweekenden på Padborg Park, og under mandagens trackday vil raceren også være mulig at tage i øjesyn.”

”Vi fik raceren leveret fra Ginetta Cars i England i sidste uge, og der har allerede været den første unge kartingkører forbi for at se bilen. Det er utroligt motiverende, at se de unge menneskers smil og begejstring for bilen. Det er jo for de unge mellem 15 – 21 år, at vi har sat hele Ginetta Junior Cup Danmark i søen.”

”Alle er meget velkomne til at tage raceren nærmere i øjesyn i weekenden på Padborg Park, der er mulighed for at de unge mennesker kan prøvesidde den og se om den kan være svaret på 2012 racerdrømmene. Det er jo et oplagt skridt for kartingkørere, men også for 1600 Challenge deltagere og selv for dem, der aldrig har kørt motorløb før. Vi har jo et omfattende professionelt instruktørkorps, som kan hjælpe den unge kører med alt fra køreteknik, over ernæring til medietræning.”


Vinderen af sin klasse i BritCar 24 timers løbet, efter løbet fik Ginetta G40 raceren nummerplader på og kørte hjem til fabrikken i Leeds.
(Foto: Gary Parravani, Xynamic Motorsport Photography)

”Ginetta Junior Cup Danmark er åben for alle unge mellem 15 – 21 år med racerdrømme, vi afholder en officiel fabrikstest på Padborg Park den 16. august med 2 G40 fabriksbiler og hele racerteamet fra England, og man har mulighed for at tilmelde sig testen i teltet i weekenden. Det er der mange der allerede har gjort, og jeg kan kun opfordre til at komme ned for at give sig selv chancen for en ny racerfremtid.”

”Vi står naturligvis til rådighed for spørgsmål omkring bilen og serien!”

Seriens promotor, Tommy Schröter, har på Padborg Park glæden ved at samarbejde med Harry Lund, den stolte indehaver af mange fine historiske biler.

I teltet vil besøgende således kunne glæde sig over verdens eneste DKW Midget racer fra 1946, en bil som Tom Kristensen kørte show omgange i til Copenhagen Historic Grand Prix. Denne smukke alugrå bil bærer stolt Auto Unions fire ringe, som symboliserede sammenslutningen af bilfabrikkerne Audi, Auto Union, DKW og Wanderer.


Harry Lund på vej ud på banen, i sin DKW Midget formelracer.
(Foto: Gripping Media)

For at sætte Ginettas historie i smukt perspektiv, forventes det at Harry også medbringer sin Ginetta G4 racer fra 1964. En minimalistisk men hurtig engelsk racer, som med sine smukke linjer bærer arven videre til Ginetta Junior Cup Danmarks G40 racer lanceret i 2010, begge med lav vægt og fokus lagt på køreegenskaber.

Med andre ord, velkommen til Padborg Park, og Ginetta Junior Cup Danmark. Vi glæder os til at se dig!

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Harry Lund
  • Tommy Schröter
  • Padborg Park
  •