Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh og Mie Petersen vinder årets anden sejr

DM Rally 
24/06/11 

til Peugeot Sport Dealer Team DK
To sejre i træk for Peugeot Sport Dealer Team DK. Det er status efter årets tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, og ligesom ved det foregående løb var det Ib Kragh og Mie Petersen fra henholdsvis Juelsminde og Vejle, der løb af med de største pokaler ved Rally Sønderborg. Men sejren kunne lige så godt være gået til teamkammeraterne Christian Jensen og Søren Tøndborg fra Ans og Tøndborg.
 

”Det er en anden måde at vinde på. Vores sejr i Juelsminde var naturligvis speciel, når det var på ens hjemmebane, og man har publikum i ryggen. Men her var der en hård kamp,” siger Ib Kragh om løbet, der blev kørt under meget svære vejrforhold. Han kæmpede dels med sine teamkammerater, dels med den førende i Danmarksmesterskabet Brian Madsen fra Slagelse.


Ib Kragh og Mie Petersen tog deres anden sejr i træk, da de vandt Rally Sønderborg

”Først førte vi efter prøve 1, men troede så, at vi ved en fejl ville få en tyvstart på prøve 2, men selv om der ikke skete noget ved det, kører man alligevel og tænker på det inde i hovedet,” fortæller Ib Kragh om løbet. ”Vi holdt Brian bag os, men Christian kom så foran, og det var okay, men pludselig så vi, at Christian holdt stille.”


Christian Jensen og Søren Tøndborg førte løbet med næsten et halvt minut, da de udgik

”Mellem prøve 7 og 8 smed bilen vandet, og vi var bange for, at der var gået en toppakning,” fortæller Christian Jensen. ”Vi valgte at smide håndklædet i ringen. Det var rigtig ærgerligt, når vi var foran med 26 sekunder. Det var som at få en spand kold vand i hovedet, når man havde styr på løbet og bare skulle køre det sikkert hjem. Men sådan er gamet. Det er utaknemmeligt en gang imellem, men vi har da i hvert fald bevist, at vi i teamet har to biler, der kan være med helt i front i mesterskabet og kandidere til sejren.”

”Jeg troede egentlig, at vi førte, da vi så Christian holde, men der havde været fejl på tiderne, og så var vi pludselig tre sekunder efter Brian,” siger Ib Kragh. ”Men jeg fik kørt fra ham på nogle af prøverne, så vi kun var fem tiendedele efter inden næstsidste prøve. Jeg vidste, at jeg havde slået Brian med to sekunder på den prøve tidligere, hvor vi begge havde kørt fejlfrit. Det mente jeg, at vi kunne gøre igen, så jeg satsede hele butikken. Det var tæt på, at vi havde solgt det hele. Men Brian havde også satset og haft en snurretur, hvor han tabte 18 sekunder på den prøve.”

”Så skulle vi bare køre den sidste prøve, men der var en forsinkelse. Der gik syv minutter, og det er altså lang tid at vente, når man ved, at man har en sejr, og at man bare lige skal køre 1900 meter. Det fik vi gudskelov overstået, og det var en rigtig dejlig sejr.”

Sejren til Ib Kragh betyder, at han nu har overtaget den andenplads i kampen om Danmarksmesterskabet i 4WD-klassen, som Christian Jensen havde før løbet. Christian Jensen er nu rykket ned på fjerdepladsen, hvor han ligger blot to point foran Esben Hegelund fra Hadsten, der også havde et dramatisk Rally Sønderborg.


Esben Hegelund og John Veis havde et begivenhedsrigt rally

”Vi startede med at brække gearstangen allerede ved den første chikane på prøve 1, og så måtte vi køre de tre første prøver igennem, hvor jeg bare sad og rykkede i stumpen,” forklarer Esben Hegelund. ”Så kiksede jeg et gearskift, så bilen låste hjulene og skred baglæns ud i et træ, hvor vi slog en bærearm i stykker.”

”Vi fik det repareret på servicepladsen, men vi syntes, at bilen var meget, meget urolig. Vi troede ikke rigtig på det, men det gik bedre efter den næste servicepause. Vi havde stadig problemer med at få rytme i bilen, og så sluttede dagen af med, at samtaleanlægget også brød ned, så det har været en begivenhedsrig dag må man sige. Når det er sagt, er vi godt tilfredse. Vi kommer i mål som nummer 13 generelt, og ikke mindst kommer vi hjem med nogle point.”

Point blev der også til Kjeld Seidler og Allan Røntved fra Holmegaard og Haslev. Det var deres første i år, men scoren kunne godt have været større.


Kjeld Seidler og Allan Røntved fik årets første point på kontoen

”Når man ser på, hvordan dagen er gået, så startede vi alt, alt for langsomt. Vi var meget forsigtige og også lidt for forsigtige, og så kunne vi ikke rigtig få fart i bilen, så vi blev treer i klassen,” indrømmer Kjeld Seidler.

”Jeg tror, at forklaringen på vores manglende fart i bilen har været, at vi har været vant til at udgå med den fine bil, så vi har koncentreret os mere om bare at komme i mål. Når man så kan mærke, at bilen virker, så var vi der bare ikke. Dette her vejr var rigtig ulækkert. Jeg har aldrig været god til regnvejr. Jeg var alt for forsigtig.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Allan Røntved
 • Christian Jensen
 • Esben Hegelund
 • Ib Kragh
 • John Veis
 • Kjeld Seidler
 • Mie Petersen
 • Søren Tøndborg
 • Peugeot Sport Dealer Team
 • Sønderborg
 • 18/06/11 - Sønderborg - DM Rally - DM
 •