Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Jesper Bisted tabte Rally Sønderborg på første prøve

DM Rally 
23/06/11 

Jesper Bisted kom i mål og fik point til Danmarksmesterskabet, da han i weekenden deltog i årets tredje DM-afdeling, Rally Sønderborg. Rallykøreren fra Oens ved Horsens blev sammen med sin makker Leif Heick nummer fire i deres klasse, mens de endte som nummer syv i 2WD-klassen – det mesterskab, som de kæmper om.
 

”Vi tabte løbet allerede på prøve 1,” forklarer Jesper Bisted. ”En konkurrent kørte af og holdt og spærrede vejen for os, så vi brugte over et minut på at komme videre. Og da vi som i gang igen, var jeg bare ikke klar, simpelthen ikke. Jeg tabte to minutter til de værste konkurrenter i klassen, og det var stort set den tid, vi manglede ved mål.”


Jesper Bisted og Leif Heick under Rally Sønderborg.
(Foto: Bisted Motorsport)

Rally Sønderborg blev kørt under nogle meget svære forhold. Dels var der grus på flere prøver, dels var der kraftig regn, som gjorde disse grus-stykkerne ekstra lumske.

”Jeg synes, at prøverne var gode nok, men de var glatte,” siger Jesper Bisted. ”Jeg gav den ikke nok med gas, det gjorde jeg ikke. Vi havde prøve 3 og 6 som vores bedste prøver, og så kørte vi faktisk også hurtigt på den næstsidste prøve, hvor vi egentlig havde problemer.”

Denne gang var det dog ikke problemer med benzintilførslen, der drillede Jesper Bisted og Leif Heick, ligesom det havde været tilfældet i de to første afdelinger af Danmarksmesterskabet i rally.

”Bilen har taget to startere i dag, men ellers har den kørt, så det er en sejr i sig selv at komme i mål,” siger Jesper Bisted. ”Men problemet med starteren gav os også et andet problem.”

”På næstsidste prøve kunne vi ikke starte bilen, så vi måtte ud for at slå på starteren, men det hjalp ingenting. Vi skubbede den så i gang, men så glemte vi at låse klappen, og så røg den op efter 100 meter. Vi kørte en halv prøve, hvor klappen hang oppe på ruden, inden den røg helt af. Det var ikke nemt at se noget, men vi kom da i mål.”

Jesper Bisted og Leif Heick ligger nu på fjerdepladsen i kampen om Danmarksmesterskabet, hvor næste afdeling køres den 20. august ved Slagelse.

Bisted Motorsport


Læs mere om:
  • Jesper Bisted
  • Leif Heick
  • Sønderborg
  • 18/06/11 - Sønderborg - DM Rally - DM
  •