Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Italiensk fuldblod på Padborg Park

Diverse 
21/06/11 

Ferrari Weekend er banens sidste store løb inden sommerferien.
Det bliver nogle af motorsportens mest karismatiske biler, der vil være i fokus, når Padborg Park i slutningen af juni afvikler sit sidste store løb inden sommerferien. Weekenden den 25. og 26. juni bærer titlen Ferrari Weekend, og den kommer virkelig til at leve op til sit navn. Det bliver de italienske fuldblodsbiler, som vil være i fokus.
 

Hovedbegivenheden er nemlig årets første besøg på dansk grund af Ferrari Scandinavia Challenge – klassen, hvor det kun er sportsvogne bygget på fabrikken i Maranello og med den stejlende hingst på fronten, der må være med. Det er ikke et krav, at de deltagende biler skal være røde, men mange af dem, som starter på Padborg Park vil bære den farve, der er blevet synonym med Ferraris Formel 1-biler og sportsvogne.


Sidste race før sommerferien kommer til at tælle masser af Ferrarier på Padborg Park.
(Foto: Morten Alstrup)

I Ferrari Scandinavia Challenge er det racerudgaverne af nogle af Ferraris mest populære sportsvogne, man kan opleve. Det er typisk de såkaldte 360- og 430-modeller, som kommer til start, og det er biler, som virkelig kommer til deres ret på Padborg Parks 700 meter lange langside. Her kan de mere end 400 italienske hestekræfter blive sluppet løs, inden deltagerne bliver sat på en af de mange prøvelser, som banen byder på, når der skal bremses hårdt op for enden af langsiden før det skarpe, dobbelte venstresving.

De italienske sportsvogne kører deres løb på Padborg Park om søndagen, hvor der også vil blive lejlighed til at opleve et andet populært indslag. Det er tredje afdeling af den danske løbsserie for de små Legend Cars, der med garanti vil byde på tre meget uforudsigelige løb, når mere end 20 deltagere dyster om placeringerne.


Den sidste junilørdag byder på sæsonens længste løb. Et langdistanceløb over seks timer.
(Foto: Morten Alstrup)

Lørdagen kommer til at stå i langdistancens tegn. Her køres tredje afdeling af Danish Endurance Championship, og det bliver det længste løb i år. Ikke bare i den danske Mini Le Mans-serie, men også på en dansk bane i det hele taget. Hele seks timer varer løbet, så her vil både kørere og bilerne blive sat på en alvorlig prøve. Specielt hvis sommeren viser sig fra sin meget varme side.

Driftsforeningen Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 25/06/11 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  • 26/06/11 - Padborg Park - 207 Spider Cup DK - DM
  • 26/06/11 - Padborg Park - Ferrari Challenge (DK) - DM
  • 26/06/11 - Padborg Park - Legend Car
  • 26/06/11 - Padborg Park - Swift Challenge
  • 26/06/11 - Padborg Park - Syver Race Cup - DM
  • 26/06/11 - Padborg Park - Yokohama 2000 - DM
  • 26/06/11 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •