Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Salatkuren havde effekt

Clio Cup - DK 
21/06/11 

Clio CupKim Lund Johansen, Silkeborg, dansede jubeldans efter dobbeltsejr i Tegee-Dan Clio Cup på Ring Djursland.
Den tidligere dobbelte Advan Cup-mester debuterede for kun tre uger siden i den franske mærkeklasse, og med få omganges tilvænning til den nye bil gjaldt det primært om at få erfaring med bilen. I denne weekend blev endnu en afdeling af mesterskabet kørt på Ring Djursland, og det med stor succes.
 

Allerede i træningen så tingene rigtige ud for den midtjyske vvs-mand. Tredjebedste omgangstid, kun 0,18 sekund efter hurtigste mand, indikerede at teamet har fået styr på den nye bil - en indikation der blev forstærket, da den matrøde Clio satte næsthurtigste tid i kvalifikationen.


Forløsning – endelig ser det ud til at gå den rigtige vej.
(Foto: Gripping Media)

"Det går da helt sikkert den rigtige vej", fortalte Kim Lund efter lørdagens tidtagning. "Efter vores debut på Padborg Park beordrede Kim Boisen mig på salatkur, og efter tre ugers sund kost og hård træning føler jeg mig fit for fight - så i morgen skal der pokaler med hjem!"

Søndag formiddag kunne Kim starte fra 8. startplacering - i Clio Cup vender man kvalifikationsresultatet på hovedet for at danne startopstillingen og skabe spændende racerløb - og vejrguderne besluttede sig i sidste øjeblik for at tilføre endnu mere spænding til løbet. Netop som feltet holdt klar til start, ramte en regnbyge den Djurslandske racerbane. Samtlige biler holdt klar på tørvejrsdæk, så omgangstiderne var ikke overvældende.


I fedtet føre på slickdæk – det kræver erfaring at mestre!
(Foto: Gripping Media)

Til gengæld kunne publikum se en rød Renault Clio skyde frem i rækkerne og allerede på første omgang være avanceret til andenpladsen. Efter en række omgange lykkedes det at overtage føringen fra Jan Engelbrecht; en føring, der med nød og næppe holdt til målstregen.

"Det var jo bare vildt fedt!", udbrød en tydeligt jublende Kim Lund efterfølgende. "Jeg fik en fornuftig afstand, men da der kom safety car på banen, vidste jeg godt at Michael Christensen ville komme op og være farlig - heldigvis fik jeg holdt ham bag mig helt til det ternede flag, men han var godt nok tæt på!"

Sidst på eftermiddagen kunne den røde Madbull-Clio trille ud til sidste heat med start fra første række. Her lykkedes det at komme først igennem det første sving og holde føringen helt til mål - omend den rutinerede konkurrent, Michael Christensen, flere gange efter alle kunstens regler forsøgte at komme forbi.


Kim Lund tog en dobbeltsejr i sin kun anden weekend i Clio Cup.
(Foto: Gripping Media)

"Det er en helt fantastisk weekend", sagde Kim efter dobbeltsejren blev en realitet. "Vi har kæmpet med tekniske fejl og kedelige uheld i flere sæsoner, og nu ser det endelig ud til at alting bare spiller. Nu har vi bevist, ikke mindst overfor os selv, at vi stadigvæk kan det her - og det endda med et helt friskt team af mekanikere! Jo, jeg er glad, stolt og mere end almindeligt godt tilfreds!"

Team Point-S Madbull Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Kim Lund Johansen
  • Ring Djursland
  • 19/06/11 - Ring Djursland - Clio Cup - DK
  •