Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Michel Nykjær: ”Jeg er glad i dag”

WTCC 
19/06/11 

Femte afdeling af verdensmesterskabet for standardvogne på Brno i Tjekkiet blev sæsonens bedste løbsweekend til dato for Michel Nykjær. For første gang i denne sæson vandt racerkøreren fra Næstved privatkørernes klasse i et VM-løb, ligesom han for anden gang i år scorede en generel femteplads.
 

”Jeg er glad i dag. Vi er ved at få god speed, og det har været en super søndag efter en lørdag med lidt dårlige forberedelser. Selv om jeg blev tier i det første løb, så var det også et helt okay resultat ud fra de problemer, vi har haft,” siger Michel Nykjær.


(Foto: Stine Østergaard)

Løbsweekenden på racerbanen bag det gamle jerntæppe var det andet i denne sæson, som Michel Nykjær har kørt med sin nye turboladede benzinmotor, men det var ikke motoren, som gjorde ham langsom i de to frie træningspas, der indledte løbsweekenden. Det var i stedet en forkert indstillet støddæmper.

”Bilen havde hoppet og danset, men da vi havde fået rettet fejlen, var jeg 1,3 sekunder hurtigere i tidtagningen,” forklarer Michael Nykjær. ”Men selv om jeg forbedrede mig, manglede jeg de to træninger i mine forberedelser.”


(Foto: Stine Østergaard)

I tidtagningen blev køreren fra Pole Position Denmark nummer 11 – men han rykkede en placering op, da en konkurrent senere blev udelukket. Han skulle derfor starte første løb fra tiendepladsen, mens han havde fået pole position til det andet løb.

”Jeg fik lavet en god første start, hvor jeg tog et par stykker foran mig, men så blev jeg ramt af min teamkammerat Tarquini, og det kostede et par placeringer,” forklarer Michel Nykjær. ”Hans servostyring var gået i stykker, og han sagde selvfølgelig undskyld, for han er læreren og jeg er eleven i teamet. Jeg kom i mål som nummer 10, og det var et okay resultat.”

”Til andet heat skulle jeg starte på pole position. Jeg fik en kanonstart og kørte lige op med Tom Coronel. Jeg lå som toer, men så kom Chevrolletterne snigende op bag med. Jeg holdt Yvan Mueller i fire omgange, men så begyndte han at prikke til mig. Jeg kunne se, at jeg ikke kunne holde dem, og så var det mere sikkert at lade dem slippe forbi,” siger han. Efter at have ladet de tre Chevroletter komme forbi, lå Michel Nykjær på femtepladsen – en position, han konsoliderede løbet ud. ”Jeg begyndte at trække fra Tarquini, og så gjaldt det bare om at køre den hjem.”

Det var anden løbsweekend, hvor Michel Nykjær startede med den nye type motor, som Sunred har udviklet til hans Seat Leon.

”Nu kan vi næsten følge med de andre, men vi mangler stadig nogle hestekræfter,” siger han. ”Jeg synes, at det virkede fornuftigt. Vi er glade og tilfredse, og vi har noget at videreudvikle på. Jeg tror godt, at vi senere på året kan komme på skamlen med det materiel, vi har.”

Næste gang Michel Nykjær skal i aktion er den første weekend af juni, hvor der skal køres i Portos gader.


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • Brno
  • 19/06/11 - Brno - WTCC - FIA VM
  •