Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Endurance Championship

DK Motorsport går efter et hattrick på Padborg Park

Danish Endurance
Championship 

20/06/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTeamet vil sikre sig årets tredje sejr i træk i langdistanceløb
DK Motorsport er kommet godt fra start i sit forsvar af titlen i to-liters klassen i Danish Endurance Championship.
I årets to første løb er det blevet til maksimumpoint for trioen Tom Pedersen, Lars Højris og Per Johansen, som i det seneste løb tillige formåede at erobre sæsonens første generelle sejr. I den sidste weekend af juni gælder det så årets vel nok mest krævende løb. Det køres på Padborg Park og vil stille krav om stor udholdenhed. Det går nemlig over hele seks timer!
 

”Men det bliver i virkeligheden et seks timers sprintløb. Sådan er det bare. Jeg tror, at vores stærke side atter er vores driftssikkerhed og stabil kørsel hele vejen igennem,” siger Per Johansen. Denne opfattelse deles af de to andre kørere i den røde og hvide Opel Corsa.


(Foto: DK Motorsport)

”Vi er ikke hurtigere, men vi er stabile og har et godt grej,” siger Lars Højris, der tidligere på måneden tog sin første langdistancesejr. ”De andre bruger også dæk, men vi har nogle fantastiske mekanikere, som er hurtige til at skifte dæk, og pitstoppene virker bare. Det er ren Red Bull som i Formel 1. De gør det rigtig godt, og det er fedt.”

Men det er ikke kun bilen og mekanikerne, der skal være fit for fight, når der skal kæmpes. Det skal kørerne også.

”For mit eget vedkommende træner jeg meget,” forklarer Per Johansen. ”Det har været fysisk hård træning, og det kunne jeg også mærke ved det sidste løb, hvor jeg kunne klare et stint på en time. Næste gang har jeg en målsætning om, at jeg skal kunne holde et stint på fem kvarter og med samme kadence.”

DK Motorsport indsætter også på Padborg Park to biler, og denne gang bliver det i en helt ny Renault Clio-racer, at Jan Seerup, Johnny Andersen og Thomas Wulff starter.

”Der er seks timer at køre på, så vi skal give gas, men det bliver spændende,” siger Johnny Andersen. ”Alle kender Padborg park, så det er nok mere et spørgsmål om, hvem der ikke har uheld. Alle kørere kører nok nogenlunde lige stærkt dernede, så det bliver spændende.”

”Det kommer kun til at sætte endnu større pres på kørerne, når vi skal køre så lang tid,” tilføjer Thomas Wulff. ”Jeg tror, at det kommer til at stille rigtig store krav, ikke kun til materiellet, men også til dem, som kører i klassen. De fleste har vænnet sig til at skulle køre de fire timer, som vores løb normalt varer, men det at man skal køre seks timer gør også, at der er nogle anderledes ting i relation til dæk og bremser, men også til, hvem der skal køre hvor meget og hvornår. Jeg ser frem mod en rigtig, rigtig spændende weekend.”

”Vi skal selvfølgelig ind og tanke en gang mere,” siger Jan Seerup om det taktiske. ”Vi prøver, om vi kan holde det ved tre tankninger, og det er det, vi kalkuler på. Det vil gøre en stor fordel, for det tager tre minutter at tanke, og det skal vi regne på for at være helt sikre på, at vores strategi bliver kørt igennem.”

DK Motorsport


Læs mere om:
  • Jan Seerup
  • Lars Højris Nielsen
  • Per Johansen
  • Thomas Wulff
  • Tom Pedersen
  • Padborg Park
  • 25/06/11 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS