Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Nu er Jesper Bisted klar til at bruge sin nye rallybil

DM Rally 
17/06/11 

Efter at Jesper Bisted i de to første afdelinger af Danmarksmesterskabet i rally har kæmpet med tekniske problemer med sin nye rallybil, kan han nu endelig se frem til et DM-løb fuld af fortrøstning. Han glæder sig til Rally Sønderborg på lørdag, efter at han Kristi Himmelfartsdag ved et rallysprint i Ringkøbing endelig fik et konkret bevis for, at teamet havde fundet frem til fejlen.
 

”Bilen kørte bare i Ringkøbing, så nu skal vi blot lære at bruge den,” fortæller Jesper Bisted. Ved DM-premieren formåede han og Leif Heick at komme i mål på andenpladsen i 2WD-klassen trods konstante udsættere. Det forrige rally blev parret tvunget til at udgå fra.

”Vi har fundet frem til, at fejlen var benzinfiltrene på højtrykspumperne. Selv om de var helt nye til Tegee-Dan Rally, var der snavs i dem. Bilen er blevet testet over en uge på et rullefelt, men det var først, da benzinfiltrene blev pillet af, at motoren ville køre, som den skulle.”


Jesper Bisted og Leif Heick er fulde af fortrøstning inden det kommende løb

Uden de hidtidige problemer med udsætter kom Jesper Bisted ved rallysprintet i Ringkøbing til at opleve et helt anden rallybil end den, han havde oplevet i de foregående løb.

”Vi kunne begynde at justere på bilen, fordi vi oplevede, at den ville køre ligeud i svingene, men ellers synes jeg, at bilen fungerede, som den skulle,” siger han. ”De ting har vi prøvet at ændre på til det kommende løb, men det er lidt nyt for os, for vi kom slet ikke til at opleve, hvordan bilen rigtigt reagerer, fordi vi havde de andre problemer med benzintrykket.”

Ved det kommende Rally Sønderborg skal der køres i alt 12 hastighedsprøver, og her lægger deltagerne hårdt ud. Den første hastighedsprøve er nemlig på hele 20 km.

”Det har jeg det fint med. Man skal ikke slappe af, for så taber man nok løbet allerede der. Der skal holdes gas på. Det bliver en hård start, men sådan er det,” siger Jesper Bisted.

”Det bliver sjovt at skulle ud at køre med bilen, nu hvor den virker, og vores forventninger er da også, at vi vinder. Ikke bare vores klasse, men hele 2WD-klassen. Det er i hvert fald målet. Det giver nerver, for nu sætter man forventninger til sig selv, fordi man skal vise, at bilen kan, og så begynder nerverne nok også at krible lidt.”


Læs mere om:
  • Jesper Bisted
  • Sønderborg
  • 18/06/11 - Sønderborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: