Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Advokatfirma laver særskilt afdeling for motorsportsjura

Diverse 
19/06/11 

Som det første advokatfirma i Danmark opretter Lexsos Advokater, Odense og København, nu en selvstændig afdeling for motorsportsjura.
Da Lexsos Advokater i forvejen er involveret i motorsport på både sponsorsiden og som aktiv udøver, har advokatfirmaet besluttet at lave en egentlig afdeling for juridiske forhold inden for motorsport.
 

Afdelingen ledes af advokat Niels Borum, som er partner i Lexsos Advokater. Niels Borum er selv dedikeret motorsportsudøver, og har igennem en årrække deltaget i langdistanceløb i ind- og udland, herunder Danish Endurance Championship, 12 timers løbet i Ungarn (12H Hungary), 24H Dubai og ikke mindst VLN serien på Nürburgring (4 og 6 timers løb).  

Yderligere sponsorerer Lexsos Advokater flere teams, herunder indenfor Formel Ford, rally og langdistance. Advokat Niels Borum udtaler:
”Vores ide med afdelingen er at yde juridisk og kommerciel rådgivning til motorsporten – udøvere, forbund, klubber, sponsorer, leverandører m.v. Rammerne omkring motorsporten i Danmark bliver stadigt mere kommercialiserede og komplekse, og der er stadigt større beløb på spil, når der indgås kontrakter og aftaler, og dette uanset om vi taler Automobilsport, Motocross, Road Racing eller Speedway.

Vi tilbyder således aktørerne en målrettet rådgivning, som dækker alle de juridiske aspekter indenfor motorsporten. Som en integreret del af Lexsos Advokaters hjemmeside www.lexsos.dk er der oprettet et særskilt afsnit om Motorsport, hvor man kan læse mere om nogle af de områder indenfor motorsporten, advokatfirmaet rådgiver om. Her kan man også få nærmere oplysning om sponsorkontrakter, promotoraftaler, køreraftaler, appelsager i DASU, DMU, DIF og FIA regi, opbygning af team, samarbejdspartnere, testimonials fra motorsportskunder og meget andet.  

Via Lexsos Advokaters medejerskab til European Law Firm, en sammenslutning af advokatfirmaer i Europa, er advokatfirmaet også i stand til at hjælpe med aftaler m.v., som involverer udenlandske aktører. Man kan læse mere om European Law Firm på www.european-law-firm.com.  

Lexsos Advokater er et full-service, erhvervsorienteret advokatfirma med hovedkontor i Odense og repræsentationskontor i København. Advokatfirmaet servicerer erhvervskunder over hele landet, og kan således også rådgive aktørerne indenfor motorsporten i relation til øvrige erhvervsretlige områder, såsom køb- og salg af virksomheder, kontrakter, ansættelsesret, skattesager, lejeret, generationsskifter, rets- og voldgiftssager m.v.

Niels Borum forlader i øvrigt snart sit skrivebord for en kort periode, og overlader ansvaret til sine kollegaer, da han i næste uge deltager i 24 timers løbet på Nürburgring, hvor der forventes ca. 240 biler til start. Han skal køre for Jet Black Racing, sammen med de to danskere Anders Majgaard og Dan Träger samt Johnny O’Connell fra USA. Niels Borum udtaler i den forbindelse:

”Jeg glæder mig helt vildt til at køre det, som jeg ser som et af de hårdeste langdistanceløb af alle. Selvom jeg har forberedt mig igennem det sidste års tid via diverse 4 og 6 timers VLN løb på Nürburgring, bliver det spændende at se, hvordan det går med et 24 timers løb i Det Grønne Helvede. Jet Black Racing er topprofessionelle og det er nogle seje gutter, jeg skal køre med, så jeg er virkelig kommet i godt selskab til dette løb”


Læs mere om:
  • Niels Borum
  •