Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Topkamp i vente ved Rally Sønderborg

DM Rally 
17/06/11 

Der bliver kamp om sekunder, når tredje afdeling af Mekonomen Rally Championship i weekenden afvikles ved Rally Sønderborg. På forhånd er der ikke mulighed for at pege på en favorit, men der er en håndfuld kandidater til sejren i løbet.
 

De tre topfavoritter er generalvinderne af de tre seneste DM-løb, der er blevet kørt. Det er Christian Jensen/Søren Tøndborg, Ans/Tøndborg, som afsluttede 2009-sæsonen med en sejr i Slagelse. Det er Brian Madsen/Anja Posorski, Slagelse/Tjele, der skal køre deres første løb sammen i den Peugeot 207 Super 2000, som Brian Madsen vandt årets første DM-rally med. Og så er der vinderne af det seneste løb i mesterskabet, Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde/Vejle.


Brian Madsen fører Danmarksmesterskabet før Rally Sønderborg
(Foto: Johnny Pedersen)

Alle tre deltager de med en Peugeot 207 Super 2000 – den rallybil, som for tiden er dominerende i toppen af dansk rallysport. Men trioen bliver udfordret fra flere fronter.

Kim Boisen/Karsten Isaksen, Broager/Egtved, starter således i en BMW M3, der godt nok er en rallybil med mange år på bagen, og som ikke konkurrerer direkte med bilerne i 4WD-klassen. Til gengæld er den en af de mest effektfulde i feltet og kan alligevel blande sig i toppen, hvilket Kim Boisen beviste ved DM-premieren, hvor han lå i top 5, indtil han måtte udgå.

”Kim er nok også den eneste kører, der har en hjemmebanefordel, så han bliver sikkert farlig,” siger Ib Kragh, der for fire uger siden selv kunne udnytte sin hjemmebanefordel til at tage en sejr i Juelsminde.

En anden front, der vil udfordre favoritholdene, er de bedste mandskaber i de såkaldte N4-biler – biler, der ikke er tunet, men som er født med en turbomotor og firhjulstræk. Max Christensen/Ole R. Frederiksen, Svenstrup/Skibby, har hidtil gjort det bedst i deres Subaru Impreza i årets løb, men også to andre mandskaber forventes at spille en rolle. Det er Mitsubishi-holdene Kim Madsen/Kasper Sørensen, begge Sorø, og Steen Andersen/Iben Mortensen, Brøndby/København.


Max Christensen er blandt udfordrerne til de toneangivende Peugeot 207-modeller
(Foto: Johnny Pedersen)

Kampen i Rally Sønderborg vil man kunne opleve flere steder. Om formiddagen er det på selve Als, at der køres.

Lørdag 8.18 lægges der ud med en 20 km lang hastighedsprøve ved Guderup. Det er på en rundbane, der starter ved Elstrup og går gennem Elstrupskov og Sjellerupskov til Sjellerup. Prøven køres igen 10.40.

Den næste hastighedsprøve køres 8.44 i området øst og nord for Danfoss Universe. Der startes ved Svenstrup, og deltagerne kommer næsten helt ud til vandet ved Ærvej, inden prøven afsluttes i Havnbjerg. Prøven køres igen 11.06.

Formiddagens sidste hastighedsprøve er henlagt til en rundbane øst for Mjang, som deltagerne også kommer igennem. Der køres henholdsvis klokken 9.14 og 11.36.

Om eftermiddagen foregår Rally Sønderborg dels i byen, der lægger navn til løbet, dels på Jyllandssiden. Klokken 13.07 starter deltagerne første gang på Mekonomen Autoteknik-prøven, der er placeret på Sønderborg Havn lige nedenfor kasernen, og her køres der igen 14.54.

Klokken 13.31 starter den eneste gennemgående prøve i Rally Sønderborg. Den begynder i Ullerup og går via Rufas og Bøjskov til Bovrup. Den køres igen klokken 15.18.

Klokken 13.55 køres en hastighedsprøve nordvest for Ragebøl. Det er en rundbane, der køres på vejene Ravnskobbel, Stovgårdsvej og Sandbjergvej. Denne prøve køres også to gange, anden gang 15.42.

Rally Sønderborg afsluttes i centrum af Sønderborg, hvor den første bil forventes at ankomme til rallyhovedkvarteret ved 16.10-tiden.

Stillingen i 4WD-klassen i Mekonomen Rally Championship før Rally Sønderborg

1. Brian Madsen/Anja Posorski Slagelse/Tjele Peugeot 207 Super 2000 35
2. Christian Jensen/Søren Tøndborg Ans/Tøndborg Peugeot 207 Super 2000 27
3. Max Christensen/Ole R. Frederiksen Svenstrup/Skibby Subaru Impreza WRX STI 22
4. Ib Kragh/Mie Petersen Juelsminde/Vejle Peugeot 207 Super 2000 20
5. Esben Hegelund/Freddy Pedersen Hadsten/Bjerringbro Peugeot 207 Super 2000 17
6. Jens Chr. Pilgaard/Carsten Bjerregaard Holstebro/Holstebro Mitsubishi Lancer Evo IX 10
7. Steen Andersen/Iben Louring Brøndby/Amager Mitsubishi Lancer Evo VII 9
8. Kim Madsen/Kasper Sørensen Sorø/Sorø Mitsubishi Lancer Evo VII 8
9. Klaus Hammer/Finn Thomsen Espergærde/Oksbøl Fiat Punto S2000 7
10. Anders Rygaard/Henrik Skott Korsør/Sakskøbing Subaru Impreza N12b 6

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Sønderborg
  • 18/06/11 - Sønderborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: