Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport starter med tre biler i Rally Sønderborg

DM Rally 
16/06/11 

Det bliver med det helt store set-up, at Suzuki Motorsport i den kommende weekend indtager Sønderjylland for at deltage i tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, Rally Sønderborg. Udover de to faste DM-hold – Kenneth Madsen/Carina V. Møller (Dianalund/ Helsingør) og René Harms/Henrik Dernoff (Nørre Alslev/Ringsted) – er teamet denne gang udvidet med Niels Erik Jørgensen/Søren Andersen (Assens/Årslev).
 

Det nye mandskab er veteraner i dansk rallysport. De begyndte således allerede med at husere på de danske hastighedsprøver i midten af firserne, hvor de bl.a. kørte stærkt i forskellige Toyota-modeller, og de har samarbejdet så længe i en rallybil, at de sidste år kunne fejre rallysølvbryllup. I år begyndte de sæsonen i en klassisk Volvo, men da den blev skadet, luftede de tanken om at prøve en moderne bil.

”Der gik vel ikke mere end fem minutter, fra den historie blev bragt på en hjemmeside, førend vi havde Anders Lysen fra Suzuki Motorsport i røret,” siger Niels Erik Jørgensen. ”Han tilbød en bil, og den glæder vi os til at prøve.”


Suzuki Motorsport stiller med tre biler i Rally Sønderborg
(Foto: André Andersen)

Det bliver en Suzuki Swift Sport i gruppe N-trim, som det fynske par skal køre i. Præcis magen til den bil, René Harms og Henrik Dernoff starter med.

”Nu hvor vi bliver et hold mere i teamet, skal vi bare give endnu mere gas,” siger René Harms. ”Vi har i forvejen nogle unge kørere, som vi konkurrerer med i klassen op til 1600 cm3, som vi prøver at slå, men dette her gør da bare, at vi bliver endnu mere tændt.”

Udover den øgede interne konkurrence vil falstringen også få en udfordring i form af vejret. Prognoserne talerne nemlig om regn.

”Det sidste løb, jeg kørte, var i regn, så det har vi fået øvet os i, og det er meget godt, hvis nu det skulle blive regnvejr,” siger René Harms. ”Regnvejr kører vi jo ikke så tit i, så jo mere, man har prøvet det, des bedre er ens muligheder, men man må sige, at oddsene er lige for alle. Det er vores plan at skulle have så mange point med hjem som muligt.”

Tredje og sidste mandskab fra Suzuki Motorsport i Rally Sønderborg bliver Kenneth Madsen og Carina Møller, der kører i teamets mest potente bil, som starter i den hårde Tunet National-klasse.

”Min målsætning er at se det ternede flag. Det skal selvfølgelig ikke være som den sidste, for vi skulle gerne være med der, hvor pokalerne bliver delt ud,” siger Kenneth Madsen, der endnu har årets første DM-point til gode.

”Dem skulle vi gerne få i denne weekend, og de skulle gerne blive pænt mange. Jeg har kørt et mini rally ved Nordborg tilbage i 2009, hvor det var fornuftige prøver, og hvor vejen drejede hele tiden. Hvis det bliver noget tilsvarende, vi skal køre denne her gang, så ser det lyst ud for os.”

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
  • Sønderborg
  • 18/06/11 - Sønderborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: