Superbike - DK

Forrygende weekend på Jyllandsringen

16/06/11

- for brødrene Tirsgaard ved DM
Martin Speed of Light´s 2 kørere Steven Tirsgaard og Simon Tirsgaard deltog i 3. – 4. og 5. afdeling af DM i Super Bike, der blev afviklet på Jyllandsringen som en del af Road Racing Festivalen i pinsen. Steven Tirsgaard erobrede 2 førstepladser og en 3. plads, mens Simon Tirsgaard blev henholdsvis nr. 5 – 2 og 3

Det var med en vis spænding vi så frem til weekendens løb for Simons deltagelse, idet det var den første reelle start i Super Bike klassen efter starten for 14 dage siden på Padborg Park.

Steven Tirsgaard

Kvalifikationen resulterede i en pole – position til Steven Tirsgaard og en start som nr. 3 til Simon Tirsgaard, det må siges, at han til fuldt levede op til vores forventninger til ham og mere til. Steven Tirsgaards præstationer og formåen kender vi efterhånden.

Det første sprintløb lørdag eftermiddag over 5 omgange blev kørt på en våd bane, og det er normalt ikke Stevens livret, men han sluttede på en acceptabel 3. plads efter Ulrik Døssing Nielsen og Lars Bo Pedersen, der passerede det ternede flag 41 hundrededel af et sekund foran Steven efter en drabelig duel på den sidste omgang, mens Simon kom ind på 5. pladsen med god luft omkring sig. Det var første gang Simon kørte et regnvejrsløb på den kraftige Super Bike Honda.

Simon Tirsgaard

Søndag morgen vågnede vi op til solskin og tørre baner, hvilket fik smilene frem på kørernes læber, og vi glædede os alle til besøg af gæster i ryttergården og noget godt race.

I det første løb søndag tog Simon fronten med Steven lige i hælene, og efter et par omgange kørte Steven i front af løbet, hvor han blev indtil det ternede flag med et solidt forspring ned til lillebror Simon, der igen havde et par sekunder ned til Jan Jespersen på 3. pladsen. Vi var meget tilfredse efter denne forrygende start på dagen, og vi havde nogle meget tilfredse kørere alle omkring teamet samt vores gæster, der kom til ryttergården, hvor Søren Bille gav et ½ times foredrag omkring hele teamet med gennemgang af logistik, racere og kørere.

Simon og Steven Tirsgaard samt Jan Jespersen

Dagens 2. løb om eftermiddagen resulterede i, at Jan Jespersen tog fronten i starten af løbet med Steven lige efter. Steven prøvede til med en overhaling af Jan flere gange, men der blev effektiv lukket af – der så man virkelig hvad erfaring på en racerbane betyder – på 6. omgang kom Steven forbi, hvorefter omgangstiderne blev mellem en halv og 1 sekund hurtigere med 1. pladsen meget sikker. Jan Jespersen fik en defekt og måtte udgå af løbet.

Der udviklede sig en meget spændende og hidsig duel mellem Ulrik Døssing Nielsen og Simon Tirsgaard om 2. pladsen, men Simon måtte tage til takke med 3. pladsen 1 tiendel af et sekund efter. Simon var slet ikke tilfreds med 3. pladsen, idet han meget gerne ville have gentaget formiddagens placering som nr. 2.

Når vi ser på Simon Tirsgaards målsætning for årets deltagelse i Super Bike, hvor han satsede på top 5 placering og meget gerne en plads på podiet, må vi sige, at han til fulde har opnået sin målsætning allerede nu, men han ser fremad til de næste løb.

Simon Tirsgaard sagde efter løbene ”Det har været en meget tilfredsstillende weekend, hvor alt har klappet, men han ville utroligt gerne have taget 2. pladsen fra Ulrik Døssing Nielsen i søndagens andet løb, men dysten har givet nogen erfaring, som kan tages med frem til de næste løb. Det var dejligt, at dyste med en erfaren og garvet kører,” slutter Simon.

Steven Tirsgaard udtalte efter weekendens løb ”Det var dejligt, at der var en rigtig god opbakning fra kørerne til løbene på Jyllandsringen efter det tragiske uheld på Padborg Park for 14 dage siden. Ligesom det var godt, at få talt med de øvrige deltagere i løbene. Løbsmæssigt kan jeg kun være tilfreds, måske lige med den undtagelse af regnvejrsløbet om lørdagen, men det må jeg jo se som en udfordring” slutter Steven.