Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot Sport Dealer Team går efter anden sejr i træk i DM i rally

DM Rally 
16/06/11 

Efter det flotte resultat med sejren i forrige runde af Danmarksmesterskabet i rally, hvor yderligere to biler tillige sluttede i top fem, går Peugeot Sport Dealer Team DK efter en gentagelse af succesen. Når årets tredje DM-rally køres i Sønderborg på lørdag, er målsætningen en ny sejr, og holdet har gode kort på hånden.
 

”Jeg regner med, at jeg kan fortsætte, hvor jeg slap. Det er plan A. Og der er ikke nogen plan B,” siger Ib Kragh fra Juelsminde, der sammen med Mie Petersen fra Vejle vandt det forrige Tegee-Dan Rally.


Kragh og Mie Petersen jagter et dacapo efter førstepladsen i forrige løb.
(Foto: Henrik Simonsen / Dansk Rally Foto)

”Jeg synes selv, at vi er godt forberedte med bilen, og det er Mie og jeg også selv, så mon ikke det skal gå? Vi ved ikke noget om prøverne førend fredag, men jeg kan se, at vi skal starte med en 20 km lang rundbane, så vi skal rykke tidligt. Så må vi se, om vi kan gøre som sidste gang og opbygge et forspring, som vi kan tære på. Brian Madsen og Christian Jensen vil helt sikkert ikke bare lade mig slippe. De er også klar over, at de skal være med fra start.”

”Vi kommer for at vinde, og det har vi gjort de andre gange, men det tror jeg også, at Ib og Brian mener,” siger Christian Jensen fra Ans, der sammen med Søren Tøndborg fra Kjellerup har sæsonens første sejr i et DM-rally til gode. ”Det bliver ikke nemt, men der er ikke noget, som er umuligt. Nu har Ib jo ikke nogen hjemmebanefordel, og det er der ikke rigtigt nogen, som har, og det er helt klart en fordel, at vi alle sammen starter løbet på lige vilkår. Det var fuldt fortjent at Ib vandt sidste gang, for han var hurtigere på dagen.”


Christian Jensen og Søren Tøndborg går efter sæsonens første sejr i et DM-løb i weekenden.
(Foto: Henrik Simonsen / Dansk Rally Foto)

Begge kørere er enige om, at det gælder om at være hurtige fra start, hvis de skal vinde Rally Sønderborg. Sidste år vandt Christian Jensen den første hastighedsprøve i alle DM-løb. I år har han ikke kunnet gentage den succes.

”Jeg ved ikke, hvad der er gået galt siden sidste år, men det gælder om at være klar fra første meter. Der er ikke plads til at lave nogen fejl, for så er motorløbet desværre kørt,” siger han. ”Men jeg tror ikke, at det bliver den samme kører, som vil stå øverst på podiet som i de to første løb. Så har jeg ikke sagt for meget.”

”Vi er nødt til at skulle have nogle point på kontoen og gerne så mange som muligt,” siger Ib Kragh, der ikke scorede i sæsonpremieren og derfor er firer sammenlagt. ”Der er ikke råd til at smide flere væk. Vi skulle gerne få has på Brian Madsen, men han er også klar over situationen og vil gå til den. Får han en sejr mere, vil han blive svær at hente, og det irriterer mig, at jeg har et nul fra DM1, så jeg er 15 point efter Madsen. Men alt er ikke afgjort endnu.”

Det tredje Peugeot 207 Super 2000-mandskab hos Peugeot Sport Dealer Team DK har en mere ydmyg tilgang til sagen. Esben Hegelund fra Hadsten starter dog med en frisk sejr fra et løb i Høje Taastrup i bagagen.


Esben Hegelund kører sit tredje DM-løb i sin Peugeot 207 Super 2000. Denne gang med John Veis som co-driver.
(Foto: Henrik Simonsen / Dansk Rally Foto)

”Nu føler jeg mig klar, men man kan ikke sammenligne et rallysprint med et DM-løb,” siger køreren, som denne gang sekunderes af John Veis fra Fårvang. ”Nu vil jeg se, om vi kan gøre en god figur. Vi har stadig en ambition om, at vi skal køre os mere ind på bilen og blive bedre. Den begynder at sidde på grygraden, og vi begynder at nærme os grænsen.”

”Kan vi komme i top 10, er vi glade, slutter vi i top 5 er det super. Vi tager en prøve ad gangen og ser, hvad det kan give.”

Kjeld Seidler og Allan Røntved fra Holmegaard og Haslev føler sig også klar til Rally Sønderborg. De var til start i samme løb, som Esben Hegelund vandt, og her fungerede deres Peugeot 307 CC fejlfrit.


Kjeld Seidler og Allan Røntved vil være hurtigste tunet national-bil i feltet.
(Foto: Henrik Simonsen / Dansk Rally Foto)

”Jeg forventer, at vi er hurtigst i klassen. Men vi går efter at komme i top 3 i tunet national og få nogle point på bogen. Det er vigtigt, at vi kommer i mål,” siger Kjeld Seidler, der har årets første pointscoring til gode. ”Hvis det hele fungerer, mener jeg godt, at vi kan være hurtigste. Der er kommet nogle spændende kandidater i klassen, og det er nogle, som man ikke bare lige kører fra.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Allan Røntved
 • Christian Jensen
 • Esben Hegelund
 • Ib Kragh
 • John Veis
 • Kjeld Seidler
 • Mie Petersen
 • Søren Tøndborg
 • Peugeot Sport Dealer Team
 • Sønderborg
 • 18/06/11 - Sønderborg - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: