Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

De historiske biler indtager Ring Djursland

Historisk 
15/06/11 

I weekenden køres der Classic Car Meeting på Danmarks sværeste bane
Efter sæsonstarten tidligere på måneden er Ring Djursland nu klar til det næste store arrangement på racerbanen på Jyllands næse. I den kommende weekend køres årets udgave af det traditionsrige Classic Car Meeting.
Som navnet antyder, er det de historiske biler, som vil være i fokus. Og de er her alle sammen. Både de klassiske sportsvogne og de gamle standardvogne, som mange kan huske fra deres barn- eller ungdom. For ikke at glemme det varierede felt i klassen for historiske formelbiler.
 

Programmet ved Classic Car Meeting tæller hele fire felter med ældre racerbiler. Ja, med lidt god vilje kan man godt sige fem felter, for der er også en klasse for de såkaldte Youngtimere. Det er her, man finder de biler, som er halvgamle, men ikke nødvendigvis klassikere endnu. Kravet for at starte i denne klasse er nemlig, at man kun må deltage med biler, der har mindst 15 år på bagen.


MG og Midget og Ford Cortina i kamp skærm mod skærm. Det vil man kunne opleve ved Classic Car Meeting.
(Foto: Morten Alstrup)

De ældste biler ved Classic Car Meeting bliver at finde i den såkaldte 1965-klasse. Her kan man starte, såfremt ens racerbil enten er fra 1965 eller tidligere. Eller bygget op efter det reglement, som dengang var gældende. Bilerne vil med andre ord være mindst lige så gamle som Ring Djursland, der i sensommeren 1965 kunne slå sine porte op for første gang. Vi taler om biler som de sportslige udgaver af familiebiler som Ford Cortina og Mini Cooper samt ikke mindst datidens sportsvogne, der på Ring Djursland vil blive personificeret ved Lotus Elan, Porsche 356 og de mange forskellige MG-modeller.


Sportsvogne fra tresserne vil der være masser af på Ring Djursland.
(Foto: Morten Alstrup)

På Ring Djursland vil der også være felter for biler, der er nyere. Der er således både felter for de såkaldte 1971- og 1976-biler.

I den førstnævnte klasse vil man kunne opleve nærkamp mellem kørere i standardvogne som BMW og Ford og så den tyske Porsche – præcis som for 40 år siden, hvor det var kørere som Sven Engstrøm og Tom Belsø, Aage Buch-Larsen og Jens Winther, der kæmpede på banen. I 1976-klassen er det derimod Porscherne, som er i overtal, og her vil man ikke bare kunne opleve biler fra perioden på Ring Djursland, men også kørere, der har deltaget i banens tidlige år. På deltagerlisten er således også Bent Sørensen, Helsinge, der for 30 år siden havde mange starter i en Porsche på Ring Djursland.


Classic Car Meeting byder på Ring Djursland byder på mange forskellige typer klassiske biler.
(Foto: Morten Alstrup)

Trods navnet er det ikke kun ældre racerbiler, man kan opleve ved Classic Car Meeting. Programmet tæller også flere klasser for moderne biler.

Der skal således kæmpes om point til Tegee-Dan Clio Cup – den hurtigste mærkeklasse i Danmark – mens der også bliver løb for Special Saloon Car Challenge.

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 19/06/11 - Ring Djursland - Clio Cup - DK
  • 19/06/11 - Ring Djursland - Special Saloon - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her