Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Junior Touring Car Championship

Nyt tiltag i JTCC i 2012

JTCC
Sverige 

14/06/11 

STCC organisationen i Sverige har besluttet at indføre Renault Clio Cup som en del af STCC programmet. Dermed forventes det at Renault Clio Cuppen erstatter det nuværende JTCC reglement.
Det betyder så også at den nye Renault Clio Cup erstatter den nuværende JTCC som klassen hvor talenterne udvikles til fremtiden.
 

Renault Clio Cuppen har efterhånden eksisteret i en lang årrække og køres i dag i 14 lande rundt omkring. I Sverige her flere idag kendte kørere været inde omkring Renault Clio Cuppen. Kenny Bräck som senere kom til amerikansk Formel sport og Jan 'Flash' Nilsson har begge været mestre i den den svenske udgave af Renault Clio Cuppen. Det var tilbage i henholdsvis 1992 og 1993 at de tog mesterskabet.


Den nye Clio Cup JTCC racer
(Foto: STCC)

Det ser ud til at man vælger at lade den nuværende JTCC serie udgå af STCC regi og erstatter den med Renault Clio Cup. Fra STCC side siger man at man ønsker at skabe en ny serie med nye biler som samtidigt ikke er for dyr at deltage i og dermed skabe et mindre spring for de kommende kørere i eksempelvis STCC serien.

Dons

Læs mere om:
  • Jan Nilsson
  •