Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Le Mans - 1. time

Le Mans 
11/06/11 

Le MansStarten på dette års 24-timers løb på Le Mans forløb heldigvis smertefrit, det var en flot start, med et par enkelte placeringsskift oppe foran i feltet.
Efter første omgang var det med Audi'erne #2 og #3 som startede i forreste række der stadig førte feltet an, men et par Peugeot'er lige i hælene.
Men lige så flot som som løbet startede, sluttede den første time ikke, den endte med et voldsomt uheld!
 

Der kom dog en lidt foruroligende nyhed allerede på opvarmningsomgangen, det var Hope raceren #5 der var stoppet ude på banen, det er den racer som køres af blandt andet Casper Elgaard, men den kom i gang igen og er nu med i løbet.

Efter den første halve times tid kom de første pitstop til de førende biler, her var det bemærkelsværdigt at se Audi'erne i pit henholdsvis en og to omgange før Peugeot bilerne.

Efter pitstop runden var det de tre Audi'er på pladserne et, to og tre, og rækkefølgen var #1, #2 og #3.
Denne placering holdt frem til ligefør timeskiftet, hvor #3 Audi'en med Allan McNish smuttede forbi de to andre Audi'er i indbremsningen til et sving, men desværre så Ferrari ikke McNish komme, og trak lige ind foran ham, og et sammenstød var uundgåeligt for Audi køreren som blev sendt tværs henover et sandfang, ind i dækbarrieren og blev hvirvlet rundt i luften og landede på taget.
Heldigvis kunne Allan McNish stige uskadt ud af Audi R18 TDI raceren da den blev trillet rundt på hjulene igen, men videre deltagelser i løbet er ikke muligt.
Der med nåede Tom Kristensen slet ikke på banen i dette års 24-timers løb på Le Mans.

Løbet føres nu af Audi #1 foran Audi #2, der er 1,4 sekund mellem dem.
På 3. til 6. pladserne er der kun Peugeot racere, med de tre fabriksbiler (#8, #7 og #9) foran den privatanmeldte #10.

Hope teamets Oreca Hybrid #5 er på 19. pladsen samlet set, og på 12. pladsen i LMP1 klassen, så de har kørt sig flot op efter at have startet løbet aller bagerst ud af de 56 startende biler.

LMP2 klassen føres af #48 Oreca Nissan raceren fra Team Oreca Matmut, den bil er pt på 9. pladsen og en omgang bag de førende biler.

GTE pro klassen føres an af Corvette Racing #74, det er den Corvette som Jan Magnussen skal ind i senere i løbet, de er nu placeret på 22. pladsen og er to omgange bag de førende Audi LMP1 racere.
På 32. pladsen generelt, og på 9. pladsen i klassen finder vi Farnbacher Racings Ferrari, den bil som Allan Simonsen er en del af kørerbesætningen på.
De to Lotus Evora biler #65 og #64 fra det delvis dansk ejede Jetalliance team, ligger lige nu på 47. og 51. pladserne i den samlede stilling, samt på 16. og 17. pladserne i GTE pro klassen.

I GTE am klassen er det ikke overraskende Porsche 911 RSR (997) raceren #81 fra Flying Lizard Motorsports der fører, den bil er placeret på 40. pladsen.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Allan McNish
 • Allan Simonsen
 • Casper Elgaard
 • Jan Magnussen
 • Tom Kristensen
 • Audi Sport North America
 • Audi Sport Team Joest
 • Corvette Racing
 • Farnbacher Racing
 • Le Mans
 • 12/06/11 - Le Mans - Le Mans
 •