Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

DK MOTORSPORT slog alle konkurrenterne

Danish Endurance
Championship 

11/06/11 

DEC - Danish Endurance Championship - på Ring Djursland
DK MOTORSPORT noterede sig for sæsonens første generalsejr, da anden afdeling af Danish Endurance Championship blev kørt på Ring Djursland lørdag. Trioen med Tom Pedersen, Lars Højris og Per Johansen kom først i mål efter næsten fire timers race, hvor det fra start ikke så ud til, at den røde og hvide Opel Corsa ville vinde.
”Vi kæmpede med de hurtigere biler, men vi vandt på, at vi har en god, driftssikker bil, at vi har en hurtig kører i Tom, samt at Lars Højris og jeg har en rimelig god kadence,” siger Per Johansen. ”Det ser jeg som opskriften på at vinde denne slags løb, for det er jo reelt fire timers sprintløb. Der skal køres stærkt.”
 

Det var først indenfor den afsluttende fjerdedel af løbet, at DK MOTORSPORT kom til at kæmpe med om sejren. På det tidspunkt var det Lars Højris, der sad i bilen.

”Jeg havde et godt flow, men jeg vidste ikke, hvor stærkt jeg kørte, for hverken vores lap timer eller radioen virkede,” fortæller han om sine oplevelser i sidste del af løbet, hvor kampen stod mellem DK MOTORSPORT og Jakobsen Motorsports Porsche.

”Jeg kunne se en Porsche, som halede ind på os, og så prøvede jeg at hæve tempoet. Jeg fik ham godt stresset, så han lavede et par kørefejl, så hans dæk blev godt varme, og det kostede dem en punktering. Vi fik dem stresset godt og grundigt, og pludselig kom mekanikerne ind over radioen, at vi var etter, og så skulle jeg bare holde gassen på. Det var lige til drejebogen.”


(Foto: DK-Motorsport)

Mens både Tom Pedersen og Per Johansen ved tidligere lejligheder har prøvet at vinde såvel klasse- som generalsejre i Danish Endurance Championship, var det første gang, at den oplevelse overgik Lars Højris.

”Det var nok mit bedste til dato,” siger han beskedent. ”Jeg fik kørt en masse omgange og holdt et god pace, selv om dækkene blev brugt, så jeg er godt tilfreds. Selv om det er klasse 2, vi deltager i, så er det det generelle resultat, vi kører efter. Det er svært, når vi har 150 hestekræfter mindre end en BMW og en Porsche, så synes jeg, at det er okay. Alle tre kørere har gjort det godt i dag.”

Den røde og hvide Opel Corsa var ikke den eneste bil, som repræsenterede DK MOTORSPORT. Atter var trioen Johnny Andersen, Thomas Wulff og Jan Seerup i kamp i Clio-divisionen, hvor de denne gang blev noteret for en tredjeplads.


(Foto: DK-Motorsport)

”Vi er uheldige med vores pitstops, hvor vi rammer perioder med safety car,” forklarer Jan Seerup. ”Det betyder, at fra at ligge som etter inden den store safety car-periode, som varede 12-14 omgange, kom vi ud som firer, og det var meget svært at indhente. Jeg nåede at hente treeren, men kunne ikke hente yderligere, så i dag trak vi alle de dårlige lodder, og det er der ikke noget at gøre ved. Men vi ligger stadig godt til i Clio-divisionen.”

”Vi fik lavet et skift rigtig tidligt, men så var vores konkurrenter gode til at time deres, og sådan er det, når man kører langdistanceløb,” tilføjer Thomas Wullf. ”Det var supergodt gået af dem, men det spillede bare ikke ud til vores fordel, men så må vi bare op på hesten igen.”

Tredjemanden i DK Motorsport s Renault Clio, Johnny Andersen, var langt mere tilfreds med sin indsats i dette løb end sæsonpremieren i Danish Endurance Championship.

”Tidsforskellen mellem mine to teamkammerater og mig var meget mindre i dag, så jeg følte, at det gik rigtig godt, og det kørte perfekt for mig. Jeg er meget positiv,” siger han.
”Men det er klart, at det er sjovere at vinde. Ring Djursland er en rigtig dejlig bane at køre på, og der er en udfordring i det. I skoven bliver man mere og mere dus med den og vi kører stærkere og stærkere. Det var sjovt.”

Næste gang DK MOTORSPORT skal i aktion er i slutningen af juni, hvor tredje afdeling af Danish Endurance Championship skal køres som et seks timers løb på Padborg Park.

Med venlig hilsen
DK Motorsport
Per Johansen


Læs mere om:
  • Jan Seerup
  • Lars Højris Nielsen
  • Per Johansen
  • Thomas Wulff
  • Tom Pedersen
  • Ring Djursland
  • 04/06/11 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •