Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Kanon weekend for Morten Dons

Formel Ford - DK 
11/06/11 

4.-5. juni blev der igen kørt Formel Ford DM. Denne gang foregik det på den meget kuperede Ring Djursland, en bane som Morten aldrig havde været på før.
 

Lørdagen bød på træning og tidtagning, mens at der om søndagen skulle køres 3 løb. I træningen fandt Morten sig hurtigt til rette med banen og sluttede som 7. Hurtigst generelt, og hurtigst blandt Zetec kørerne, som ellers begge havde kørt på banen tidligere. Teamet ændrede en smule på opsætningen til tidtagningen, hvor Morten virkelig var klar til at give den en skalle. Dette beviste han også hurtigt, da han på brugte dæk kunne køre 6. Hurtigste tid. Desværre varede tidtagningen kun 7 omgange for Morten, inden at den sluttede i autoværnet med 120 km/t. Heldigvis kostede det kun et blåt mærke på armen for Morten, mens at bilen desværre tog noget større skader.


I feltets ældste bil og efter lørdagens crash, var Morten Dons alligevel i front
(Foto: Søren Dons)

“Jeg blev for ivrig og fik dermed bremset for sent,” forklarer Morten efterfølgende og fortsætter: “heldigvis havde vi adgang til de fleste af de reservedele som gik i stykker og resten blev så rettet ud så godt vi kunne.”

Dette afspejlede sig dog ikke i Mortens præstationer om søndagen. Det første løb gav en fornem 4. Plads i det samlede klassement, og en sikker sejr i Zetec Cup’en. Andet løb blev farten endnu bedre og Morten hjemkørte en super flot 3. Plads generelt og endnu en sikker sejr i Zetec Cup’en. I tredje og sidste løb skulle Morten starte som 5er. Inden starten havde Morten fortalt, hvordan han ville køre starten og komme afsted som 2’er, og denne plan blev fulgt til punkt og prikke. Som skudt ud af en kanon kom Morten afsted som 2’er lige efter Jesper Egebart. Desværre kunne Morten ikke holde denne flotte placering, og problemer med motoren gjorde at Morten sluttede på 5. Pladsen generelt, men fortsat som 1’er i Zetec Cup’en.


Morten Dons fra Struer Kart Racing gjorde rent bord med 3 sejre i Zetec Cup’en, og en 3. Plads generelt i løb 2
(Foto: Søren Dons)

“Det har været en kanon sjov og lærerig weekend og Ring Djursland er en super fed bane, som jeg glæder mig til at komme tilbage,” afslutter Morten.

Følg teamet på www.struerkartracing.dk.

Struer Kart Racing


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Ring Djursland
  • 05/06/11 - Ring Djursland - Formel Ford - DK - DM
  •