Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Kean Kristensen starter på teknisk krævende bane

ADAC
Formel Masters 

09/06/11 

Den unge Herlev-racerkører kører i weekenden på Zolder i Belgien
I den kommende weekend deltager Kean Kristensen i den tredje afdeling af årets ADAC Formel Master-serie. Banen er Zolder i Belgien, der i sin tid har dannet rammen om landets Formel 1 Grand Prixer, men selv om det bliver det første løb, som Kean Kristensen kommer til at køre her, er han ikke ubekendt med banen. Sammen med sit team Motopark Academy har han tidligere på året testet her.
 

”Det er ikke en bane, der er nem at køre hurtig på, for du skal kende mange punkter for, hvor du præcist skal dreje ind og siden angribe svinget, når du er inde i det,” siger han. ”Zolder har også tre chikaner, og chikaner er ikke noget, vi rigtigt møder på de baner, vi ellers kører på, så dem skal man lige vide, hvordan man skal tackle. Resten af banen er som mange andre baner med nogle lange venstresving og nogle lange højresving.”


Kean Kristensen kører i weekenden på Zolder

Kean Kristensen er ikke helt ubekendt med chikaner. Da han sidste år havde sin debutsæson i Formel Ford på vej mod sølvmedaljen i Danmarksmesterskabet, kørte han bl.a. på Padborg Park, der har en chikane som et af sine varemærker.

”Jeg har det rimelig godt med chikaner generelt. Jeg er ikke ultra hurtig igennem dem, men jeg er heller ikke langsom, så jeg ligger nok på gennemsnittet,” siger Kean Kristensen. ”Da vi tidligere på året testede, krævede det noget tilvænning, men til sidst fangede jeg dem rimeligt godt.”

Formel ADAC Master-løbet på Zolder kommer til at byde på mindst et, måske to nye udfordringer for Kean Kristensen. Det er således første gang i år, at han ikke har sin coach Casper Elgaard ved sin side, da den firdobbelte DTC-mester skal køre Le Mans.

”Jeg har været sammen med Casper til to løb og har lært meget af ham, så jeg har været forberedt inden løbene. Denne her gang vil jeg prøve at forberede mig ud fra de råd, han har givet, og så regner jeg med, at jeg kan få en snak med Casper på telefonen inden løbene,” fortæller Kean Kristensen.

Den anden nye udfordring kommer vejrguderne måske til at levere. Vejrudsigten for Belgien indikerer således ustadigt vejr, hvor regn tegner til at blive en af ingredienserne.

”Jeg har egentlig frygtet regnvejr, men efter at have haft en session på Red Bull Ring i Østrig, er min frygt forsvundet,” forklarer Kean Kristensen. ”Bilen fungerede fint i regnvejr, og jeg fandt ud af, hvad min nye bil kan.”

”Det kunne være spændende, hvis der kommer et enkelt heat i regnvejr. Så kan man checke niveauet, specielt hvis banen tørrer op. Det er forhold, hvor jeg plejer at være god, og når det er en bane, som er teknisk krævene, og hvor der også er chikaner, kan det godt blive spændende.”

Fredag, lørdag og søndag skal Kean Kristensen i bilen to gange hver dag. Førstedagen bruges på to træninger. Lørdag bliver det alvor med først en tidtagning og siden det første heat, inden programmet sluttes af søndag med to løb.

”Jeg regner med, at jeg kan holde farten i tidtagningerne, så jeg igen kan komme i top 5, og så må vi se med vejret. Men jeg håber at jeg kan hive den pokal hjem, som jeg ikke fik med hjem sidste gang,” slår teenageren fra Herlev fast.


Læs mere om:
  • Kean Kristensen
  • Zolder
  •