Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Jan Magnussen forudser hårdt Le Mans

Le Mans 
10/06/11 

Le MansJan Magnussen forudser en tæt kamp i GTE klassen, når dette års 79. udgave af det traditionsrige 24 timers løb på Le Mans afvikles i weekenden. Jan Magnussen stiller, som de foregående syv år, op for verdens største bilfabrikant, den amerikanske bilgigant General Motors, der repræsenteres med deres ærkeamerikanske sportsvogn Corvette.
 

Fire gange tidligere har Jan Magnussen vundet Le Mans GT1 klassen i den gule Corvette, tre gange i træk fra 2004-2006 og igen i 2009. De tre sejre fra 2004-2006 blev kørt hjem sammen med englænderen Oliver Gavin og de to er igen sat i bil sammen. Som tredjekører i deres Corvette med startnummer 74 har de englænderen Richard Westbrook. Corvette Racing stiller til start med to biler og i bilen med startnummer 73 kører Olivier Beretta fra Monaco sammen med amerikaneren Tommy Milner og spanieren Antonio Garcia.

GTE klassen som Jan Magnussen deltager i med sin Corvette C6.R, er i år delt ind i to klasser, GTE pro og GTE am. GTE pro klassen, som Jan Magnussen og Corvette Racing stiller til start i, er den største klasse på Le Mans med 18 biler til start, men med bilerne fra GTE am klassen er der hele 28 biler til start i GTE feltet.

I klassen møder Corvette modstand fra Ferrari, Porsche, BMW, Aston Martin og Lotus, så Jan Magnussen er ikke i tvivl om, at skal der sejres på Le Mans i 2011, så er der ikke plads til at slappe af. ”Jeg tror, der er ti mulige vinderbiler i GTE klassen” siger Jan Magnussen. ”Det er rigtig svært at udnævne en favorit. Den nye Ferrari har vist sig at være rigtig hurtig, BMW er blevet meget stærkere end sidste år og Porsche er altid med fremme, når det gælder på Le Mans. Vi er bestemt også klar til at kæmpe med om sejren, men vi ved, at det bliver rigtig svært. Der er for mange gode biler med, til at man bare kan læne sig tilbage og bare køre fejlfrit. Vi skal angribe OG køre fejlfrit og det er en svær kombination på Le Mans. Men for General Motors og Corvette er Le Mans, som verdens største racerløb, det perfekte udstillingsvindue for deres teknologi, så der skal ikke herske tvivl om, at vi stiller op for at køre efter sejren”.

Jan Magnussen har i Le Mans weekenden mere end blot en sejr på Le Mans at tænke på. Hans kone Christina er højgravid og sidder i Roskilde, hvor hun har termin til at føde Jan Magnussens tredje barn den 17. juni. ”Jeg går stærkt ud fra, at hun holder den aftalte termin, så jeg kan holde fokus på Le Mans. Men tankerne flyver selvfølgelig en gang i mellem, men hele vores familie er omkring hende, så jeg ved, hun er i gode hænder”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Le Mans
  • 12/06/11 - Le Mans - Le Mans
  •      ASETEK SIMSPORTS