Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 2000

Alt på det jævne i bakkerne

Yokohama 2000 
10/06/11 
Yokohama

I sidste weekend blev asfalten på Ring Djursland slidt af bilerne fra Yokohama 2000 Cup, der lagde vejen forbi og afviklede tredje afdeling af årets mesterskab i bakkerne udenfor Kolind. Det var ikke årets største felt, men der skal som bekendt kun to kørere til at skabe et godt race.
 

Sidst på lørdag formiddag blev der kørt træning, så alle havde en chance for at få testet bilens opsætning og få banen ind i kroppen igen. De mange bakker og sving stiller store krav til kørernes balancecenter, og banen kræver hver gang sine ofre af maveindhold fra kørere med grønne ansigter. En gammel rotte som Anders ’Maler’ Christensen bliver ikke påvirket af banen, og kan give gas fra første omgang. Bedste omgangstid fra træningen ville række til en fjerdeplads i startopstillingen, men den afgørelse skulle først falde i tidtagningen søndag morgen.


Bakkerne giver ekstra acceleration
(Foto: Gripping Media)

Også søndag var Anders skarp fra morgenstunden og sikrede sig en plads i anden startrække ved siden af Peter Olsen fra Havdrup, en anden af klassens grand old men. I forreste række kunne man finde Steffen Larsen og Lasse Rolighed, der også er at finde på de to forreste pladser i pointstillingen. Det havde været lidt svært at få en fri omgang til at sætte tiden i, da klassen skulle køre sammen med bilerne fra Suzuki Swift og Citroen DS3, men generelt var Anders godt tilfreds.

Lige i middagsheden skulle første heat køres, men det lagde ikke en dæmper på deltagerne. Lasse og Steffen kom hurtigt fra start – Lasse lidt for hurtigt efter dommernes smag, så han fik en ’Stop and Go’ for tyvstart. Anders var helt oppe bag Peter Olsens kofanger, men med to næsten identiske biler, er det meget svært at få det nødvendige overskud til en overhaling. Man kan kun lægge pres på den forankørende og håbe på, at han kan stresses til at begå en fejl. Det lykkedes ikke mod Peter og Anders måtte derfor tage til takke med tredjepladsen.


Konkurrenten ånder i nakken
(Foto: Gripping Media)

Efter et par timers pause var det tid for andet heat. Startrækkefølgen er resultatet fra første heat med den lille finte, at de første seks starter i omvendt rækkefølge. Anders skulle derfor starte ved siden af Michael Markussen men foran Lasse og Peter. Når man både vil avancere i feltet og skal forsvare sig mod angreb bagfra er der travlt bag rattet, og der bliver ikke mindre travlt, når feltet bliver samlet bag Safety Car i forbindelse med uheld og alles forspring bliver elimineret. Slutresultatet blev en femteplads der bragt Peter Olsen og Anders ind på en delt fjerdeplads i mesterskabskampen.

Sæsonen er dårligt kommet i gang og nu nærmer sommerpausen sig allerede med raske skridt. Næste løb er på Padborg Park i sidste weekend af juni, og derefter holdes der pause frem til Grand Prix Danmark på Jyllandsringen den sidste weekend i august.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Anders Christensen
  • Ring Djursland
  • 05/06/11 - Ring Djursland - Yokohama 2000 - DM
  •  
     

    Yokohama 2000 nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: