Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Noget nyt under solen?

Formel 1 
08/06/11 

Optakt til Det Canadiske Grand Prix
Efter det fantastisk underholdende løb i Monaco for snart to uger siden, er de 24 racere der udgår Formel 1 feltet 2011 rejst en tur over Atlanten, hvor Canadas Grand Prix skal afvikles på den kunstige ø i Montreal. Sidste år var netop det løb et af de allerbedste og derfor er forventningerne til weekendens løb ganske høje.
 

Indtil videre har der stået Red Bull på næsten alting i år. Og der er da også begrundet mistanke om at det kan ske igen i Canada. Men i Monaco så vi også at Vettel og Red Bull kom under pres, på en måde han ikke helt var vant til.

Både Fernando Alonso og Jenson Button pressede Vettel til løbet blev afbrudt mod slutningen. For spændingens skyld kunne det være meget hyggeligt, hvis de kunne presse lidt mere den kommende weekend.

Pirelli, der havde held med deres dækvalg i Monaco, slæber de samme to slags med til Canada - altså de bløde og de ultrabløde dæk. Mens Monaco er en langsom bybane, er Montreal en bane med en meget højere hastighed. Derfor forventer Pirelli heller ikke at man ligesom i Monaco kan nøjes med et enkelt pitstop.

I Canada skal vi også for første gang opleve to DRS zoner. Både på strækningen på vej mod målstrækningen og på baglangsiden, vil der være DRS zoner. Om det så giver mere spænding må vi vente med at se.

Spændingen kan dog blive kortvarig, for hvis Red Bull fortsætter hvor de slap, så bliver der ikke meget tvivl om hvem der vinder. Selv hvis andre begynder at hive sejre hjem, kan det blive svært at skabe spænding i VM. På den front virker 2011 allerede et tabt år. Tilgengæld har de fleste af løbene været underholdende.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Gilles Villeneuve
  • 12/06/11 - Gilles Villeneuve - Formel 1 - FIA F1
  •