Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Dobbeltsejr på Ring Djursland

Legend Car 
08/06/11 

Slagelse-drengen Mikkel C. Johansen er i år skiftet fra Formel Ford til Legend Car-klassen, og i weekenden sikrede han sig sine første sejre.
Efter en årrække i en af dansk motorsports ældste mesterskaber, har den 23-årige racerkører skiftet til den meget populære Legend Car-serie, hvor deltagerne kører om kap i racerbiler, der ligner små udgaver af amerikanske hotrods. De små racere giver utrolig stor underholdningsværdi både for kørere og publikum, og klassen har på rekordtid vokset sig stor. Fra udvalgte løb bliver der ligeledes lavet TV-udsendelser, der bliver vist på TV2 Sport.
 

”Legend Car er sindssygt underholdende racerløb”, forklarer Mikkel. ”Teknisk er bilerne ikke så avancerede som mange andre klasser, men det holder også udgifterne nede i et fornuftigt niveau. Samtidig giver det virkelig underholdning for alle pengene – det er en rigtig publikumsvenlig racerbil med en masse tæt kørsel og dækhvin!”


Mikkel C. Johansen er skiftet til Legend Cars i denne sæson.
(Foto: Gripping Media)

I den forgangne weekend gjaldt det Ring Djursland. Den mindste, men nok også mest krævende racerbane på dansk grund, der er berømt og berygtet for sine store højdeforskelle. Det er på den djurslandske asfalt at mændene bliver skilt fra drengene, når der skal laves nedbremsningsdueller og modige overhalinger.

Med flere års værdifuld erfaring i bagagen var det da også en forventningsfuld vestsjællænder, der satte sig i bilen søndag morgen. ”Jeg kender banen ret godt, så det er mest et spørgsmål om at overføre erfaringen til den nye bil”, forklarede han. Om erfaringen blev overført, vides ikke, men resultatet var klokkeklart – pole position til det første af dagens tre heat.

Det er ikke bare glade amatører, der kører i Legend Car. Det kan Mikkel skrive under på, efter at have kæmpet en lang, hård og fair kamp med Nicholai Sørensen om førstepladsen. Der blev byttet pladser og kørt side om side igennem svingene, men det blev alligevel Mikkel der kunne køre først over målstregen – og sikre sin første sejr i Legend-klassen.

”Fedt! Det er en fornøjelse, når man kan kæmpe hårdt og fair om placeringerne”, jublede Mikkel efterfølgende. ”Vi havde god respekt for hinandens biler og linier, men der blev kæmpet for hver en millimeter!”


Først fra start.
(Foto: Gripping Media)

I andet heat kunne Mikkel igen starte fra forreste position. Denne gang lykkedes det Nicholai at slippe forbi inden første sving, og så gik jagten ellers ind på nordjyden. ”Da jeg endelig fuldender en overhaling på Nicholai, opstår der tumult bag mig, som desværre udløser en påkørsel bagfra”, husker Mikkel. ”Det var egentlig ikke voldsomt, men nok til at bilen kom ud af balance og jeg måtte snurre en tur.”

Snurreturen kostede 3-4 placeringer, og selvom en intensiv jagt blev sat ind, lykkedes det ikke for den unge vestsjællænder at tilbageerobre førstepladsen. I stedet sluttede han på en tredjeplads, små seks sekunder efter vinderen.

Oprejsningen kom til gengæld i dagens sidste heat, hvor Mikkel endnu en gang startede fra pole position. Her fik han så god en start, at der allerede efter én omgang var et pænt hul ned til de nærmeste konkurrenter. Da målstregen blev krydset for sidste gang, var der over 15 sekunders afstand til løbets nummer to, Svante Askov.

”Der er jo ikke så meget at sige – det fungerede bare”, konstaterer Mikkel med et drenget grin i ansigtet. ”De nærmeste konkurrenter havde deres egen fight, så jeg fik fred til at trække fra. Og det holdt så hele løbet igennem.”

Mikkel ligger nu nummer 4 i mesterskabet, og der er ikke langt op til førstepladsen.


Det blev til to sejre på Ring Djursland.
(Foto: Gripping Media)

Racerløb midt i Fælledparken
Det lyder spektakulært – og det er det også! I forbindelse med årets udgave af Copenhagen Historic Grand Prix, der bliver kørt i Fælledparken midt i København den første weekend i august, kører Legend Cars en afdeling af mesterskabet på de københavnske gader. Det bliver for Mikkel og de andre kørere en helt unik oplevelse:

”Alene dét at køre sin racerbil for fuld fart midt i de københavnske gader er jo noget helt særligt”, forklarer han. ”Men hele stemningen under arrangementet er virkelig fantastisk, og jeg har i flere år drømt om at få muligheden for selv at deltage i løbet, hvor der forventes op mod 25.000 tilskuere. Det bliver en fed oplevelse!”

Til næste løb på Padborg Park, der køres den 25-26. juni, vil bilen stå nymalet i et frækt design. Det kan både opleves live på tilskuerpladserne, samt i fjernsynet når TV2 Sport viser en halv times sammendrag fra løbet.

Mikkel C. Johansen / Racing-Promotion

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Mikkel C. Johansen
  • Ring Djursland
  • 05/06/11 - Ring Djursland - Legend Car
  •