Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Series Karting

Nicolai Sylvest tager sin mest overbevisende sejr

World
Series
Karting 

08/06/11 

- til dato
Nicolai Sylvest scorede sin hidtil mest overbevisende sejr, da han med en margen på over fem sekunder strøg først i mål i præ-finalen ved fjerde afdeling af WSK Master Series, der i weekenden blev kørt på Siena-banen i Italien.
Desværre kunne han på grund af et forkert dækvalg ikke følge sejren op i finalen, men han scorede alligevel så mange point, at han nu er rykket op på andenpladsen i mesterskabet.
 

I tidtagningen satte den 13-årige skoleelev fra Jægerspris næst-hurtigste tid ud af de i alt 60 tilmeldte kørere, hvilket gav ham en startposition i forreste række til alle sine fire indledende kvalifkationsheats. I disse løb høstede han to sejre, en andenplads og en syvendeplads, hvilket betød, at teenageren skulle starte den pointgivende præ-finale som nummer tre.

Præ-finalen gik over 20 omgange, og inden da var selvtilliden stor hos Nicolai Sylvest. Han havde nemlig sat hurtigste omgangstid i tre af sine fire kvalifikationsheat, hvor han endda vandt et af dem med over fire sekunders forspring.

”Min plan var at passere polesitteren og den mesterskabs førende italiener Antonio Fuoco allerede på en af de første omgange, da jeg vidste, at jeg var hurtigere, og så kunne jeg måske få skabt mig et hul i den første del af heatet,” siger Nicolai Sylvest.

Som sagt så gjort. Hurtigt fik han passeret Antonio Fuoco og satte konstant hurtigste omgangstider af alle. Han blev ved med at øge forspringet og kom i mål i ensom majestæt med et forspring på over fem sekunder – det er en evighed i international karting, hvor de forreste normalt krydser målstregen indenfor samme sekund.


(Foto: Sylvest Motorsport)

Sejren gav maksimumpoint til mesterskabet, men også pole position til finalen. Men lige inden den skulle starte, begyndte det at småregne. Asfalten var imidlertid stadig 30 grader varm, så der skulle tages en hurtig beslutning. Skulle der vælges regnvejrsdæk eller tørvejrsdæk? Valget faldt på tørvejrsdæk, og den beslutning blev fatal. Da starten gik, begyndte regnen at tage til, og Nicolai Sylvest måtte tage sig til takke med en 25. plads.

”Det var bare så super ærgerligt, for jeg kunne også have vundet den finale, men jeg skal nok komme igen,” udtaler Nicolai Sylvest, som nu er rykket op på en delt andenplads i det samlede mesterskab.

Næste gang Nicolai Sylvest skal i aktion er sidst i juni, hvor tredje af afdeling af WSK Euro Series køres på La Conca-banen ca. 400 km syd for Napoli. Det er en af de baner, som den unge kører før også har vist fart på.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  •      D4 Enterprise Solutions