Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Marginalerne blev afgørende på Ring Djursland

Danish Endurance
Championship 

08/06/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipEn punktering afgjorde anden afdeling af Danish Endurance Championship
Det var marginalerne, der blev afgørende, da årets anden afdeling af Danish Endurance Championship blev kørt lørdag eftermiddag på Ring Djursland. Længe så det ud til, at Team Jakobsen Motorsports trio med Michael Jakobsen og Ole Christophersen, begge Aabenraa, samt Brian Mikkelsen, Hedensted, ville vinde, men en punktering et kvarter før mål kostede Porsche-trioen halvandet minut og dermed sejren.
 

Det blev i stedet DK Motorsports Tom Pedersen, Hejls, Per Johansen, Vejen, og Lars Højris, Struer, der vandt løbet generelt. Med undtagelse af de perioder hvor de var en tur i pit for at tanke eller skifte dæk befandt trioens Opel Corsa sig blandt de tre forreste i feltet, og deres holdbarhed skulle vise sig at give dem førstepladsen – dels i to-litersklassen, hvor de tidligere i år allerede er blevet noteret for en sejr, dels i generalklassementet, hvor alle biler kæmper på tværs af klasserne.

Det var ellers Team Caramba, der havde lagt sig i front med Michael Klostermann, Gørløse, bag rattet. Men efter 25 minutter på den kuperede racerbane blev han køresyg og måtte erstattes af Kim Holmgaard, Aalborg, der kom i bilen i forbindelse med et tankstop, som blev fremskudt. Det tidlige tankstop satte BMW-holdet ud af takt med det øvrige felt, men lidt efter lidt kom de frem i rækkerne, og da Kim Holmgaard overgav bilen til Michael Outzen, Odense, efter små to timers kørsel, var det på en generel tredjeplads efter Team Jakobsen Motorsport og DK Motorsport.


Jakobsen Motorsport og Team Caramba havde de to hurtigste biler på Ring Djursland, men vandt ikke.
(Foto: Morten Alstrup)

Michael Outzen fik dog kun kort tid i bilen, inden han måtte returnere til pitten. Bagtøjet var defekt, og herefter var feltets hurtigste bil ude af kampen om generalsejren.

Den syntes nu at være på vej til at havne hos Team Jakobsen Motorsport, der ligesom en stor del af feltet valgte at tage sit andet og sidste obligatoriske tankstop, da der med fem kvarter igen kom en længere periode med safety car. Jan Engelbrecht, Virum, oplevede pludseligt bremsesvigt i sin Renault Clio, som endte på taget, og her gik der ti minutter med at få fjernet den havarerede bil.

Da løbet blev genoptaget, førte Brian Mikkelsen i den sorte Porsche med mere end en omgang til Lars Højris i DK Motorsports Opel Corsa, men denne fik kørt sig ind til den førende, overhalet ham, så begge var på omgangshøjde. Brian Mikkelsen svarede dog igen og vandt atter en omgangs forspring til konkurrenten, men så punkterede det ene fordæk på Porschen, og mens Brian Mikkelsen kørte i pit, overtog Lars Højris en føring, som han holdt til mål.


DK Motorsport brugte et minimum af tid i pitten og vandt derfor anden afdeling af Danish Endurance Championship.
(Foto: Morten Alstrup)

Løbets generelle tredjeplads gik til Martin Frederiksen og Kent Bernsdorf, henholdsvis Odense og Ringe, der i deres Renault Clio III kørte så stærkt, at de scorede et 3-2-1-resultat. Udover den generelle tredjeplads, tog de andenpladsen i divisionen for to-liters biler og sejren i Clio-divisionen. Her formåede de at hale ind på trioen Jan Seerup, Greve, Thomas Wulff, Dragør, og Johnni Andersen, Horsens, der trods en tredjeplads i lørdagens løb fortsat topper tabellen.

For andet løb i træk scorede Flemming D. Olsen, Roskilde, Jens-Erik og Jens-Henrik Hansen, begge Havdrup, maksimumpoint i divisionen op til 1600 cm3, som de fører inden næste DEC-løb, der køres i sidste weekenden af juni på Padborg Park.

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 04/06/11 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •