Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Op og ned for Jakobsen Motorsport

Danish Endurance
Championship 

07/06/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipPorsche-mandskabet mistede en ellers sikker sejr i de sidste minutter af weekendens løb i Danish Endurance Championship.
“To finish first, first you have to finish”. Det er et af de gyldne ordsprog i motorsportens verden, og i weekenden beviste Michael Jakobsen, Aabenraa, Brian Mikkelsen, Hedensted, og Ole Christophersen, Haderslev, at det ikke er tomme ord.
 

Med under en halv time tilbage af det næsten fire timer lange udholdenhedsløb, måtte Brian Mikkelsen køre i pit med et punkteret dæk. På trods af mekanikernes hurtige hjulskift måtte den kulfibersorte Porsche tage til takke med en generel 2. plads efter at have ført løbet med en sikker afstand til forfølgerne.


Fuld fart på Porschen.
(Foto: Gripping Media)

Lørdagen var eller startet godt. I sommersolen satte teamet næsthurtigste omgangstid i tidtagningen, og selvom startplaceringen ikke betyder meget i et langdistanceløb, gav det et godt boost til de tre kørere. Især Brian og Ole, der begge har blot et enkelt løb i Porsche-raceren med i bagagen.

Mens middagssolen for alvor bagte på den djurslandske asfalt, gjorde DEC-kørerne sig klar til at starte løbet. Michael Jakobsen, også kendt som Stråtækkeren, var første mand bag rattet, og der blev arbejdet på højtryk for at holde et stabilt og hurtigt tempo.

Godt inde i løbet kom det førende mandskab i tekniske problemer, og feltets enlige Porsche kunne derfor overtage føringen. Med Ole Christophersen bag rattet blev der kørt flotte og stabile omgangstider, og det lykkedes at holde en fornuftig afstand til de nærmeste konkurrenter.


Igennem Ring Djurslands kuperede terræn.
(Foto: Gripping Media)

Sidste mand i det varme sæde var Brian Mikkelsen. Med en god fart i bilen så det længe ud til at den tidligere DTC-kører skulle sikre teamet årets første generalsejr, men så kom punkteringen der kostede hele forspringet til nummer to.

"Det er sindssygt frustrerende at vi mister sejren så sent i løbet", sagde en synligt irriteret Mikkelsen kort efter at have krydset målstregen for sidste gang. "Vi har bestemt ydet en god indsats i dag, og så er det bare surt at gå glip af sejren til sidst."


Det blev til en klassesejr i klasse 3.
(Foto: Gripping Media)

Haderslev-kørelæreren, Ole Christophersen, måtte også indrømme, at den kuperede bane er en fornøjelse at køre på:
"Den er rigtig sjov, men bestemt også en bane hvor man holder tungen lige i munden! Jeg har vundet heroppe med en forhjulstrukket bil, men Porschen er så markant anderledes, at man virkelig skal tænke før man reagerer."

Også teamchefen selv var positiv, trods den manglende sejr:
"Teamet fungerer helt perfekt", fortæller han. "Alting spiller perfekt, men det er jo svært at hamle op med en punktering - næste gang skal vi altså have den generelle sejr også!

JakobsenMotorsport.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 04/06/11 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •