Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

En tur i rutchebanen

Danish Endurance
Championship 

06/06/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipHvis man ikke kan huske 2011 for andet, så kan man med ro i sjælen og god samvittighed huske året for et imponerende flot vejr til Juniløbet på Ring Djursland. Her blev anden afdeling af årets mesterskab i Danish Endurance Championship afviklet i det bakkede terræn ved Pederstrup på Jyllands næse.
 

Første afdeling blev afholdt på Padborg Park i begyndelsen af maj måned, og her ydede Performance Motorsport en flot indsats, der blev belønnet med en andenplads. Håbet var nu, at de flotte takter skulle bibeholdes og flere point sættes ind på opsparingskontoen i DEC-mesterskabet.


Igennem depotsvinget.
(Foto: Gripping Media)

Frisk fra morgenstunden rullede hele feltet ud til tidtagning, og der ventede en fæl overraskelse til en del hold: Det er kun ganske få kørere, som kan køre stærkt på banen med det samme. Kombinationen af bakker og sving, der er komprimeret på den korte bane, stiller så store krav til kørerne, at langt de fleste har det med Ring Djursland som med oliven: Man skal lære at kunne lide det.

”Vi må nok indrømme, at vores manglende kendskab til banen, gjorde udslaget i dag”, sagde Martin Christensen efter løbet. Det viste sig med al tydelighed under tidtagningen, at ingen af holdets kørere kunne matche de kørere, som tidligere havde prøvet banen. Resultatet kunne desværre kun række til en plads i bagerste del af feltet, men der var alligevel lidt optimisme at spore inden starten, da der jo ikke var tale om et sprintløb. Meget kan og vil ske på fire timer i den jyske version af Der grüne Hölle.


For fuld fart på langsiden.
(Foto: Gripping Media)

Løbet startede ved middagstid, og der var ikke kørt mange omgange, inden de første konkurrenter måtte yde de første ofre med svage maver til den krævende bane. Når man er forskånet for den slags fortrædeligheder og er i stand til at køre jævnt og stabilt, rykker man stille og roligt frem i klassementet.

”Vi avancerede lidt efter lidt uden at være pralende, men en tur ud i sandet satte os noget tilbage igen. Det var nok ikke lige vores weekend, men næste gang vi kommer herop, så ved vi, hvad det drejer sig om – og ingen af os blev køresyge, så der har vi da et fortrin.”


Det blev ikke den ønskede weekend for Performance Motorsport.
(Foto: Gripping Media)

Næste gang holdet skal på banen, bliver i mere vante omgivelser på Padborg Park den sidste weekend i juni. Det skal blive spændende at se, om fordelen ved at køre på en kendt bane vil kunne udmøntes i bedre placering og flere point.

Performance Motorsport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 04/06/11 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •