Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Egebart scorede hattrick

Formel Ford - DK 
06/06/11 

Jesper Egebart scorede hattrick på Ring Djursland
Niels-Ejnar Rytter fik vendt modgang til medgang og tog sin første pokal

Den regerende Danmarksmester i Formel Ford, Jesper K. Egebart, Børkop, udbyggede søndag sin føring i kampen om dette års mesterskab, da deltagerne i Danmarks eneste klasse for formelvogne var i aktion på Ring Djursland.
 

Tre løb blev der kørt og tre sejre blev det til for Jesper K. Egebart, som kun kortvarigt blev udfordret på førstepladsen. Det skete i starten af det første heat, hvor Elliot Winther, Roskilde, kunne true hans føring, men siden måtte slippe taget og i stedet kæmpe sine egne kampe.


Jesper Egebart (1) kom bedst fra start i alle tre løb på Ring Djursland.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Elliot Winther kæmpede netop sin egen sag. Første heat var således én lang duel med Jacob Nørtoft, Vemmelev, om andenpladsen. Den så Elliot Winther ud til at skulle have trods hårdt pres bag fra, men et lille kiks i banens hårnål for enden af langsiden sendte ham ud i det beskidte spor, og så kunne Jacob Nørtoft smutte forbi.

I andet heat fortsatte deres kamp, og atter var det Elliot Winther, som havde en andenplads at forsvare. Men med fire omgange igen kom det til en kollision mellem ham og Jacob Nørtoft, og da Elliot Winther havde smerter i skulderregionen, valgte man at køre ham til sygehuset til check. Her kunne man senere konstatere, at han ingen skader havde.

Sammenstød havde man også set tidligere i søndagens program.
Første løb var således ikke mere end et par hundrede meter gammelt, førend Frank Mortensen, Helsinge, og Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, holdt parkeret i sandet med hjulene flettet ind i hinanden. Begge blev dog klar til andet heat, hvor de også kom op i rækkerne fra deres startpositioner bagest i feltet, men det betydningsfulde avancement blev man først vidne til i tredje og sidste heat.

Her var det egentlig Frank Mortensen, som lå bedst placeret af de to kørere på fjerdepladsen, men efter en fjerdedel af løbet blev han og den forankørende Morten Dons, Brabrand, indhentet af Niels-Ejnar Rytter. Begge kom forbi Morten Dons, hvorfor deres duel reelt blev en kamp om tredjepladsen efter d’herrer Jesper Egebart og Jacob Nørtoft. Til sidst lykkedes det Niels-Ejnar Rytter at komme forbi Frank Mortensen, at erobre tredjepladsen og at tage sin første pokal i Formel Ford – et resultat, der beviste, at man i en alder af 54 år godt kan køre stærkt!


Efter en tur i sandkassen i det første løb kørte Niels-Ejnar Rytter et fantastisk tredje løb, hvor han passerede Morten Dons og Frank Mortensen og tog tredjepladsen.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Men ungdommen gjorde det også godt i Formel Ford-klassen på Ring Djursland.

Både Kasper Bording, Silkeborg, og Morten Dons var ved flere lejligheder fremme i feltet, selv om deres biler køres med den ældre og dermed tungere Zetec-motor. Bedst gik det dog for Morten Dons. Specielt i tredje heat ydede han en fremragende indsats, hvor han leverede dagens bedste start og skød forbi nogle af de mere rutinerede kørere og lagde sig på andenpladsen efter Jesper K. Egebart.

Denne position kunne han dog ikke holde. Han måtte lade tre kørere med den nyere og lettere Duratec-motor slippe forbi, men sluttede som nummer fem og kunne glæde sig over at være blevet bedste Zetec-kører i samtlige tre heats.

Stilling – mesterskab:

Pl. Kører Mærke Point
1 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 165
2 Jacob Nørtoft Spectrum-Duratec 112
3 Elliot Winther Mygale-Duratec 88
4 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 70
5 Mikkel Byrialsen Aquila-Zetec 65
6 Michelle Gatting Van Diemen-Duratec 61
7 Morten Dons Vector-Zetec 57
8 Frank Mortensen Ray-Duratec 54
9 Milton Lundström Van Diemen-Duratec 50
10 Kasper Bording Aquila-Zetec 37

Stilling – Zetec Cup:

Pl. Kører Mærke Point
1 Mikkel Byrialsen Aquila-Zetec 147
2 Morten Dons Vector-Zetec 116
3 Kasper Bording Aquila-Zetec 76

Næste afdeling af den danske Formel Ford-serie køres i den anden weekend af august på FDM Jyllandsringen.

Kørerforeningen Formel Ford Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Jens Elliot Winther
  • Jesper K. Egebart
  • Niels-Ejnar Rytter
  • Ring Djursland
  • 05/06/11 - Ring Djursland - Formel Ford - DK - DM
  •