Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

En erfaren mand i hver racerbil

Danish Endurance
Championship 

03/06/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipKørerne fra AD Racing står overfor noget af en udfordring, når den kommende afdeling af Danish Endurance Championship skal køres. Den foregår nemlig på Ring Djursland.
Det er en bane, der i sig selv er en udfordring. Den er ikke særlig lang, men til gengæld er den meget kuperet og udstyret med blinde sving. Nogle kalder den for Danmarks mini-Nürburgring.
 

Men det er ikke kun banens udfordring, der gør årets andet langdistanceløb til en udfordring. Det gør også de helt specielle forberedelsesmuligheder. Hvor det eksempelvis på Padborg Park og FDM Jyllandsringen er muligt at leje sig ind til en eller flere testdage i løbet af foråret, findes denne mulighed ikke. Til hverdag er banen fuldbooket til køretekniske kurser…


(Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen)

Dette betyder med andre ord, at det er vigtigt at have erfaring i bagagen, hvis man skal begå sig på Ring Djursland, og her kommer endnu et element ind. Det er to år siden, at der sidst er blevet kørt DEC-løb på racerbanen ved Tirstrup!

Heldigvis råder AD Racing over erfarne kørere, og de er placeret i hver sin racervogn.

Både Mads Pedersen og Ole Klitgård har således tidligere kørt løb på Ring Djursland. Dengang gjorde de det sammen, men i weekenden er de fordelt på hver sin bil. Mads Pedersen starter som hidtil i år sammen med Niels Thorborg og Karsten Kjærulff, mens Ole Klitgård er sat sammen med Morten Buus og Niels Nyboe.

Det skal understreges, at da Mads Pedersen og Ole Klitgård sidst var med på Ring Djursland, var de ikke med som fyld. De var med helt fremme i fronten af feltet. Sammen med Martin Frederiksen sluttede de således i top fire generelt, blev treere i den skrappe division 2 for biler op til 2000 cm3, mens de tog andenpladsen i Clio-divisionen. Der bliver noget at leve op til!

Lørdag formiddag køres der på Ring Djursland to tidtagninger, hvor kvartetten Niels Thorborg, Karsten Kjærulff, Morten Duus og Niels Nyboe får lejlighed til at lære banen at kende, inden det først på eftermiddagen går løs med det næsten fire timer lange løb.

AD Racing Pressekorps


Læs mere om:
  • AD-Racing
  • Ring Djursland
  • 04/06/11 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •